Registrų centras: pernai mažėjo skolininkų turto areštų | KaunoDiena.lt

REGISTRŲ CENTRAS: PERNAI MAŽĖJO SKOLININKŲ TURTO AREŠTŲ

  • 0

Pernai Lietuvoje mažėjo areštuoto skolininkų turto atvejų. Į Turto arešto aktų registrą per metus įrašyta 34 tūkst. naujų faktų – 3 proc. mažiau nei 2022-aisiais, skelbia Registrų centras.

Registrų centro Turto arešto aktų registro skyriaus vadovė Agata Vdovenko sako, jog dėl skolų pernai daugiausia buvo areštuojama nekilnojamojo turto – apie 60 tūkst. butų, pastatų, žemės sklypų ir statinių.

„Pernai maždaug trečdaliu padaugėjo transporto priemonių arešto atvejų – iš viso buvo areštuota apie 12 tūkst. kelių transporto priemonių. Dažnai areštuojamo turto sąrašuose atsidūrė ir žemės ūkio technika, ginklai, piniginės lėšos, teisės į paveldimą turtą“, – pranešime sakė A. Vdovenko.

Anot jos, tarp įdomesnių areštuotų objektų pateko bažnyčia, konfeti, karietos, akmenys krantinėje, batų šaukštai ir net dalgis – pastarasis parduotas, o karietos tebevežioja svečius.

Pernai išregistruota beveik 41 tūkst. turto arešto aktų (2022 metais – 44,4 tūkst.). Šiuo metu registre yra apie 260 tūkst. galiojančių aktų.

Per visą Turto arešto aktų registro veiklą jame buvo įregistruota daugiau kaip 1 mln. aktų. Dažniausi duomenis apie areštuotą turtą teikia antstoliai, taip pat prokuratūra, teismai, Valstybinė mokesčių inspekcija, Muitinės departamentas ir „Sodra“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS