A. Romanovskis: verslas tikisi, kad investicijos į kelių infrastruktūrą nesustos | KaunoDiena.lt

A. ROMANOVSKIS: VERSLAS TIKISI, KAD INVESTICIJOS Į KELIŲ INFRASTRUKTŪRĄ NESUSTOS

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis sako besitikintis, kad naujas politinis sezonas nestabdys investicijų į kelių infrastruktūrą.

Tai jis ir kiti verslo atstovai penktadienį aptarė su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu.

„Mūsų pagrindinis lūkestis, kad politinis, rinkiminis sezonas nesustabdytų pasiryžimo investuoti į kelių infrastruktūrą. Žinome, kad ministerija yra paruošusi kelių infrastruktūros fondą ir jis vis guli, bet nepaleistas, o to fondo paleidimas turėtų lemti daugiau nei milijardo finansinių lėšų įliejimą į kelių infrastruktūrą. Mes palaikome paleidimą to fondo, bet jis reikalauja ir valstybės prisidėjimo“, – BNS po susitikimo sakė A. Romanovskis.

Jis teigė, jog kelių finansavimas yra pakankamai mažas, nors poreikis Lietuvos kelių infrastruktūrai – milžiniškas.

„Mes palietėme ir kitas temas, taršos mokesčius ir iš mūsų pusės palietėme tą temą, kad dalis, ne pilna apimtimi iš padidėjusio akcizo nueina kelių infrastruktūrai, tik apie 60 proc. nueina, tai mūsų lūkestis, kad būtų labiau finansuojama“, – teigė A. Romanovskis.

„Palietėme ir temą, kuri susijusi su pavėžėjimo reglamentavimu, yra daug iniciatyvų, kad būtų keičiamas reglamentavimas“, – sakė jis.

Susitikime penktadienį dalyvavo ir su Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, Lietuvos darbdavių konfederacijos prezidentas Danukas Arlauskas ir Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos laikinasis prezidentas Sigitas Gailiūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kad tos

investicijos tik naujais radarais apsiriboja! O keliu jau beveik nebera... Va Latvijoje - tikrai yra keliai! Lenkijoje yra. Bet ir radaru ten keliskart maziau! Pavaziuokite nuo Rygos i Birzus ir nuo Skaistkalnes - vaziuosite bekele! Tuo tarpu iki jos,Latvijoje - vandens stiklines nepralietumete.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS