RRT planuoja įpareigoti e. ryšių operatorius teikti paslaugas penkiuose rajonuose | KaunoDiena.lt

RRT PLANUOJA ĮPAREIGOTI E. RYŠIŲ OPERATORIUS TEIKTI PASLAUGAS PENKIUOSE RAJONUOSE

  • 1

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) planuoja įpareigoti tris didžiausius mobiliojo ryšio operatorius – „Telia Lietuvą“, „Tele2“ ir „Bitę“ – teikti universaliųjų ryšių paslaugas penkiose šalies savivaldybėse – Varėnos, Ignalinos, Šalčininkų, Švenčionių rajonų ir Pagėgių.

Tai nuspręsta tarnybai nustačius, jog šiose savivaldybėse ne visi gyventojai turi pakankamą prieigą prie interneto ir kalbinio ryšio paslaugų, jos nėra užtikrintos socialiai pažeidžiamiems žmonėms, o norinčių šias paslaugas teikti savanoriškai neatsirado.

Pasak RRT Tinklų reguliavimo departamento vyriausiojo patarėjo ir tyrimą atlikusios grupės vadovo Marijaus Balnio, tyrimo metu nustatyta, jog šiose savivaldybėse operatorių tinklai dengiau mažiau nei 95 proc. būsto.

„Iš pradžių siūlėme šiose savivaldybėse operatoriams tokias paslaugas teikti savanoriškai. Norinčiųjų neatsiradus, ketiname patys įpareigoti operatorius teikti paslaugas“, – RRT pranešime teigė M Balnys.

Iš pradžių siūlėme šiose savivaldybėse operatoriams tokias paslaugas teikti savanoriškai.

Pasak RRT, 95 proc. įverčio taikymas yra įprasta praktika, taikoma tiek Lietuvoje, tiek ir tarptautiniu mastu.

Komentarus tarnybai operatoriai gali teikti iki kovo 20 dienos. Pranešama, kad „Tele2“ teiktų universaliųjų ryšių paslaugas Šalčininkų ir Ignalinos, „Telia Lietuva“ – Švenčionių ir Varėnos rajonuose, o „Bitė Lietuva“ – Pagėgių savivaldybėje.

Nepasiturintiems gyventojams dabar nustatyta kainos riba yra iki 8,92 euro per mėnesį, kitiems gyventojams – iki 26,77 euro.

Operatorių paslaugos turi užtikrinti ne mažesnę nei 10 Mbps gaunamojo ir ne mažesnę nei 1 Mbps siunčiamojo ryšio duomenų perdavimo spartą, suteikti bent 1 GB duomenų per mėnesį ir bent 200 minučių skambučiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Per brangu

Atleiskite, bet €8.92 yra per brangu. Tiek minuciu ir datos galima is vakaru operatoriu nusipirkti uz €4-5.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS