Rupūžėms – pusę milijono kainuojanti požeminė perėja | KaunoDiena.lt

RUPŪŽĖMS – PUSĘ MILIJONO KAINUOJANTI POŽEMINĖ PERĖJA

  • 10

Pusė milijono požeminei perėjai – daug ar mažai? Hamburgo gyventojai mano, kad pinigų galėjo būti išleista mažiau. Visgi, kalbama apie požeminę perėją, kuri skirta ne žmonėms, o rupūžėms.

Hamburge atsirado specialiai rupūžėms skirtas tunelis.

„Dabar ten sėdi trys rupūžės, bet, deja, dauguma jų vis dar sėdi lauke, o ne šokuoja tuneliu“, – pasakojo žurnalistė Kia Kuhnert.

Požeminė perėja buvo įrengta pernai. Ji skirta tam, kad klajojančios rupūžės galėtų saugiai keliauti į savo nerštavietes netoli Elbės upės ir iš jų.

Svarstote, kiek gi tokia prabanga varliagyviams galėtų kainuoti? Beveik pusę milijono – iš mokesčių mokėtojų kišenės.

„Tai nėra judrus greitkelis, o iš tiesų nedidelis, ramus kelias, kuriuo beveik nevažinėja automobiliai. Todėl mūsų klausimas, ir tai iš tiesų tik klausimas, o ne pareiškimas, ar perėja negalėjo būti mažesnė?“ – klausė Mokesčių mokėtojų asociacijos atstovas Sascha Mummenhoff.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Kita vertus, taip pat reikėtų pažymėti, kad rupūžių čia vis mažiau ir mažiau. Neaišku, ar taip yra todėl, kad jas pervažiuoja mašinos. Tai taip pat įmanoma. Todėl, pasak gyvūnų teisių gynėjų, šis tunelis ir turėtų jas išgelbėti.

„Išlaidos patiriamos vieną kartą, tačiau perėjos poveikis išliks dešimtmečius. Tai reiškia, kad reikia ją prižiūrėti, valyti. O šias išlaidas reikia išdalinti į 50 metų, o gal net ir daugiau“, – aiškino gyvūnų teisių gynėjas Wolfram Hammer.

Perėjos ilgis – beveik pusė kilometro. Iš viso ją sudaro keturi atskiri požeminiai tuneliai.

Iš pradžių projektas turėjo kainuoti apie 200 tūkst. eurų, tačiau vėliau medžiagos pabrango ir prireikė papildomų turėklų, kad pėstieji ir dviratininkai nenukristų nuo kelio.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Laikas

Laikas iš esmės ir kompleksiškai susirūpinti aplinka. Jos niokojimas jau duoda nepalankių vaisių.

pralįs ten

ir zuikeliai ir kiti smulkūs gyvūnėliai. Vakaruose ir tikro rūpinamasi gamta, o pas mus tik deklaracijų šūsnys auga.

jojo

kurmiam varlem ir barsukam bus atskiras prachodas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS