S. Gentvilas: ministerija aktyviau įsitrauks rengiant miškų susitarimą | KaunoDiena.lt

S. GENTVILAS: MINISTERIJA AKTYVIAU ĮSITRAUKS RENGIANT MIŠKŲ SUSITARIMĄ

Iš Nacionalinio miškų susitarimo pasitraukus trečdaliui dalyvių, aplinkos ministras sako, kad dėl 90 proc. nuostatų yra susitarta, tačiau dabar aktyviau turės įsitraukti ministerija.

Simonas Gentvilas tikisi, kad susitarimas bus užbaigtas iki pavasario.

„Vyksta normali diskusija, praeitoje kadencijoje miškų įstatymus buvo bandyta keisti beveik 30 kartų. Mano tikslas kaip ministro buvo sustabdyti šitą įstatymų spaustuvę, vieno balso skirtumu priiminėjamus sprendimus“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė S. Gentvilas.

„Visuomenei buvo suteiktas septynių-aštuonių mėnesių mandatas susitarti. Sunkiai sekėsi sudėlioti paskutinius taškus, todėl dabar reikia mums pabandyti tą 10 proc. susitarti iki galo“, – kalbėjo jis.

Pasak ministro, rengiant susitarimą dalyvavo apie 140 įvairių ekspertų.

„Visuomenė nėra būtinai profesionalai, jie yra ir laisvi, kartais ir radikalūs, ir triukšmingi, ypač aplinkosaugos nevyriausybinės organizacijos. Jos garsiai suspendavo savo buvimą ir buvo pasakymas, kad Aplinkos ministerija nepadiktuoja gairių, bet toks ir buvo tikslas, kad visuomenė susitartų“, – sakė S. Gentvilas.

„Mes nuo šio momento ateiname kaip ministerija, kaip politinės partijos, pradedame diskusiją aktyviau“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, didžiausi nesutarimai kilo dėl miškų rekreacijos pritaikymo naudojimui, kad miško savininkai galėtų susitarti su kaimyniniais gyventojais dėl miškų naudojimo, taip pat dėl miškų bendruomenės atvirumo.

Iš ministerijos inicijuoto Nacionalinio miškų susitarimo pasitraukė dauguma gamtininkų, mokslininkų, bendruomenių, nevyriausybininkų atstovų. Jie teigė, kad ministerija neužtikrino lygiaverčio suinteresuotų šalių dalyvavimo ir leido dominuoti medienos sektoriaus lobistams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

blogis

matyt pakvipo euriukais ir daug euriuku

o kas ministru

bus po Naujų metų užmiršo pasakyt liberastas ...............

Ne ne ne

Aš seniai netikiu nei vienu liberalo Aplinkos ministro Gentvilo žodžiu . Kaip reikia " aktyviai " dirbti , jei PASITRAUKĖ ___Iš ministerijos inicijuoto Nacionalinio miškų susitarimo pasitraukė dauguma gamtininkų, mokslininkų, bendruomenių, nevyriausybininkų atstovų. Jie teigė, kad ministerija neužtikrino lygiaverčio suinteresuotų šalių dalyvavimo ir leido dominuoti medienos sektoriaus lobistams. ___P.S. ką atstovauja Girulių miško nuo " iškirtimo gelbėtojas " ministras Gentvilas ? Miško kurio nesiruošė kirsti ? :)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS