S. Skvernelis: 2023-ųjų biudžetas didina valstybės skolą, bet ne pajamas | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: 2023-ŲJŲ BIUDŽETAS DIDINA VALSTYBĖS SKOLĄ, BET NE PAJAMAS

Vyriausybės parengtas ir Seime pradedamas svarstyti kitų metų valstybės biudžeto projektas nedidina jo pajamų, o didina valstybės skolą, kurią ateityje suvaldyti bus vis sunkiau, sako opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas, buvęs premjeras Saulius Skvernelis.

Jo teigimu, skolinimasis gyventojų pajamų didinimui, paramai žmonėms ir verslui darys įtakos ateities biudžetams. 

„Tai yra ne vienkartinės, o ilgalaikės priemonės, kurios turės įtaką į sekančius biudžetus. Šiandien daromos tos išlaidos tik vieninteliu būdu – skolinantis. Mes tikrai priartėjome prie raudonos ribos, kalbant apie valstybės skolą“, – antradienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Nematau jokių ilgalaikių sprendimų, kurie užtikrintų tvarias pajamas į biudžetą, bet matau ilgalaikes išlaidas, kurios didins valstybės deficitą, skolą.

Anot jo, Vyriausybė nepriėmė nė vieno sprendimo, kuris didintų pajamas į valstybės biudžetą, todėl ateityje valstybės skolos valdymas bus komplikuotas.

„Per dvejus metus jūs man pasakykite nors vieną ar du darbus šios Vyriausybės, kuri būtų pasakiusi: žiūrėkite, mūsų sprendimai leidžia garantuoti pakankamas ar didesnes įplaukas į biudžetą. To nėra ir tas labiausiai gąsdina. Nebent konservatoriai bus dar dvi kadencijas iš eilės ir galės tą klausimą kažkaip spręsti, bet po dvejų metų, po metų kaip skolą reikės valdyti, kokios bus pasekmės, apie tai nekalbama“, – sakė S. Skvernelis.

„Nematau jokių ilgalaikių sprendimų, kurie užtikrintų tvarias pajamas į biudžetą, bet matau ilgalaikes išlaidas, kurios didins valstybės deficitą, skolą, brangins skolinimąsi ir tas skolas turėsime grąžinti mes visi. O kaip reikės vykdyti tuos ilgalaikius įsipareigojimus: pensijų kėlimą, atlyginimų kėlimą?“ – pridūrė jis.

S. Skvernelis sako, kad Vyriausybė neturi valstybės skolos valdymo plano: „Neturime jokio plano dėl skolos valdymo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vis dar ekonomistas

Ir būk tu objektyvus: vienas verkia ,kad praskolina valstybę,(O kur tie pinigai pateks jeigu ne pajamų didinimui?) o politologai profesoriai, aksakalai ekonomikos,Liekis, terleckas stebisi, kodėl Lietuva nesiskolina kaip kitos valstybės kurios leidžia sau švilpaudamos. Gera kalbėti ir aukso kalnus žadėti kai už nieką neatsakai Seniai Šimonytei rašiau kas kiek siūlo kur didinti didink- skolinkis, ne tau reikės tas skolas atidirbinėti. Kad ir gavę "iš malūnsparnio lengvus pinigus" prieš rinkimus užmirš ir rinks skardžiabalsius pažadukus,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS