G. Nausėda: pateikus skatinimo priemones, susidarytų prielaidos peržiūrėti biudžetą | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: PATEIKUS SKATINIMO PRIEMONES, SUSIDARYTŲ PRIELAIDOS PERŽIŪRĖTI BIUDŽETĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad, pateikus visas ekonomikos skatinimo priemones, susidarytų prielaidos peržiūrėti šių metų biudžetą.

„Jeigu mes ties kiekviena priemone sakysime: dabar reikia peržiūrėti biudžetą, tai mes tą biudžetą turbūt peržiūrėsime kokius aštuonis kartus. Pateikime visą paketą priemonių, kurios dabar jau iš esmės yra pateiktos, ir galvoju, kad tada susidarytų normalios prielaidos peržiūrėti biudžetą, ir tai gali įvykti dar šios pavasario sesijos metu“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį sakė nematantis teisinių argumentų, kad biudžetą reikia peržiūrėti.

„Kol kas teisinio argumento, kad tą reikia daryti, nematau. Jei tik bus, tai svarbiausia apsispręsti – ar mes norime finansinės ataskaitos (...), ar norime turėti biudžeto pataisymą, kad Seimas diskusijų metu priimtų biudžeto pataisymus dėl mūsų ilgalaikės perspektyvos mokesčių keitimo, finansinių įsipareigojimų, išlaidų (srityse – ELTA)“, – Seime per Vyriausybės valandą ketvirtadienį teigė jis atsakydamas į opozicijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio klausimą.

„Jeigu bus pritarta, kad šiemet darome intervenciją į mūsų mokestinius įstatymus, kuri iš esmės kardinaliai keičia įstatymą, ko gero, sulauksime tokių pačių teisininkų vieningesnės nuomonės, kad tai (peržiūrėti biudžetą – ELTA) reikia padaryti“, – sakė premjeras.

Jis akcentavo, kad Seimas yra priėmęs įstatymus, kiek kainuos įgyvendinti su ekonomikos skatinimu susijusias priemones.

„Seimas, priimdamas visus su ekonomikos skatinimu arba socialinių pasekmių mažinimu (susijusius – ELTA) įstatymus, kartu priėmė ir finansavimą, kiek tas priemones įgyvendinti kainuos“, – sakė premjeras.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas yra sakęs, kad būtina peržiūrėti šių metų biudžetą, nes papildomų priemonių ir pajamų nesurinkimo mastai didėja.

Finansų ministras Vilius Šapoka anksčiau sakė, kad Vyriausybė nesvarsto galimybės peržiūrėti biudžeto ir mažinti išlaidų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS