S. Skvernelis: pensijoms pinigų nepritrūks | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: PENSIJOMS PINIGŲ NEPRITRŪKS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad kalbos apie galimą lėšų trūkumą pensijoms ir socialinėms išmokoms mokėti yra visiškai nepagrįstos.

„Nepritrūks pinigų pensijoms, tam ir buvo sukaupti atitinkami rezervai, kurie pagal įstatymą yra naudojami. Panikos arba kalbos apie galimą pinigų trūkumą pensijoms ir kitoms socialinėms išmokoms yra visiškai nepagrįstos“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Vyriausybė praėjusį trečiadienį nutarė leisti naudoti 606 mln. eurų „Sodros” rezervo lėšų įvairioms išmokoms finansuoti.

Numatytos rezervo lėšos būtų skirtos pensijų, ligos, motinystės, nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų bei nedarbo socialinio draudimo išmokoms finansuoti.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, prognozuojama, kad 2020 metų „Sodros” biudžeto įplaukos bus 518,6 mln. eurų mažesnės nei planuota, o išlaidos bus 526,1 mln. eurų didesnės nei planuotos ir 692,9 mln. eurų didesnės nei įplaukos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tata

Bus pirmą valstybė,niekur tokio reiškinio nebuvo.

Jo,

Kad iki rinkimų nepritrūks, tikiu.

Vilė

Ir niekada negausime didesniû pensijû,nes mes atidirbę valstybei 40 ir daugiau metû nesame verti,juk dabar tikvaldininkai didinasi sau visokias išmokas. Pokariniai źmonės pasmerkti skurdui ir badui.Kainos kyla kasdien.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS