S. Skvernelis: prezidento siūlymai reikštų visišką dyzelino lengvatos atsisakymą | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: PREZIDENTO SIŪLYMAI REIKŠTŲ VISIŠKĄ DYZELINO LENGVATOS ATSISAKYMĄ

Prezidento Gitano Nausėdos siūlymai padidinti socialinės apsaugos išlaidas 100 mln. eurų mažinant lengvatas ūkininkų kurui reikštų visišką šios lengvatos atsisakymą, teigia premjeras Saulius Skvernelis.

„Kiek suprantu iš aplinkos (su prezidentu dar nediskutavome dėl detalių), bet kalbant apie 100 mln. generuojančių pajamų tiems pakeitimams, iš jų 83 mln., numatyti iš „žaliojo kuro“ – tai praktiškai tolygu visiškam (lengvatos – BNS) atsisakymui“, – laidoje „DELFI Dėmesio centre“ antradienį teigė S. Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad ūkininkai kenčia dėl mažesnių europinių išmokų lyginant su vakarų valstybėmis, taip pat dėl sausrų, liūčių.

„Jei norime visiškai žlugdyti žemės ūkį – taip, galime atsisakyti. Nežinau, kuriai valdžiai tai pavyktų padaryti“, – tikino S. Skvernelis.

Jei norime visiškai žlugdyti žemės ūkį – taip, galime atsisakyti. Nežinau, kuriai valdžiai tai pavyktų padaryti.

Jis sutinka, kad ateityje reikės ieškoti kompromisų ir atotrūkis tarp lengvatinių ir įprastinių mokesčių kurui galėtų būti mažinamas keliant bendrus akcizus dyzelinui.

G. Nausėda pasiūlė Seimui kitąmet socialinės apsaugos išlaidas papildomai padidinti 100 mln. eurų, daugiausia šių lėšų skiriant spartesniam senatvės pensijų ir išmokų neįgaliesiems augimui.

Papildomų lėšų socialinei apsaugai prezidentas siūlo surinkti lėtinant su darbo pajamomis susijusių mokesčių mažinimą, kerpant lengvatą ūkininkų naudojamam dyzeliniam kurui ir labiau apmokestinant su darbo santykiais nesusijusias pajamas.

S. Skvernelis sako sveikinantis G. Nausėdos sprendimą ne tik siūlyti didinti išlaidas, bet ir numatyti joms pajamų šaltinius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Algys

Pirmiausia kuro lengvatos turetu buti neigaliesiems,mazas pensijas gaunantiems pensininkams,zmonems uzdirbantiems minimuma,daugiavaikems seimoms,o ukininkams jokiu lengvatu negali buti,nes jie tokie patys verslininkai kaip zvejai ar paminklu gamintojai!

kaunietė mano ,

kad labai geri prezidento pasiūlymai ,o ypač dėl dyzelino .Mano brolis ūkininkas ir gauna tiek dyzelino su akcizu ,kad ne tik aprūpina savo ūkio traktorius ,bet ir šeimos mašiną ,dviejų dukrų šeimų mašinas ir t.p.anūkų .Ar tai normalu Lietuvai ,kur kas trečias pensininkas skursta ? O ką kalbėti apie didžiuosius žemvaldžius ,kurių sąskaitos sprogsta nuo pelno ,bet valstybei moka tik špygą .Pažiūrėkite ką padarė Karbauskis ,kai ant Kauno marių kranto jo paties įmonė pastatė jam dvarą ,vertą gal 25mln . Įmonė nemokė valstybei pvm ir pridėtinės vertės mokesčio ,o karbauskis tokį dvarą gražiausioje vietoje prie marių atsipirko iš savo įm.tik už 3 mln eurų .Gražu ?

rrs

su tais dyzeliais visiskai uzterse miestu ora!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS