S. Skvernelis žada: malkoms bus taikomas 9 proc. lengvatinis PVM tarifas | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS ŽADA: MALKOMS BUS TAIKOMAS 9 PROC. LENGVATINIS PVM TARIFAS

  • 16

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad nuo kitų metų malkoms bus taikomas lengvatinis 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas.

„Vyriausybė, teikdama kitų metų biudžetą, yra sutarusi su frakcijomis, kurios sudaro koaliciją, kad bus siūlomas ir mes tam pritariame įvesti 9 proc. PVM lengvatinį tarifą malkoms – ne visam iškastiniam kietajam kurui, bet būtent malkoms“, – antradienį LRT radijui sakė S. Skvernelis.

Dabar PVM lengvata taikoma tik centralizuotai tiekiamai šilumai, todėl ja daugiausia naudojasi daugiabučių namų gyventojai.

Šiuo metu malkoms, medžio ir šiaudų granulėms bei briketams yra taikomas bendras 21 proc. PVM tarifas.

Energijos išteklių biržos „Baltpool“ duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį įvairių rūšių malkinės medienos kaina augo 15–25 procentais.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

išdurs ej bogu išdurs.

Kaip Skvernelis išdūrė su šildymu.Paskelbė kad palieka lengvatą šildymui-geriečiai valio..Prėjo mėnuo užsimiršo ir tų pačių valstiečių kainų komisija tyliai paskelbia kad keliamos kainos už šildymą.Tas pats bus ir siu malkomis-priešrinkiminis triukas

tam --tep --na tai ko lauki

eik y miska ir gaminkis sau briketus is saku ir sakeliu .....ar bent issivaizduoji asilo uzkulni tu nedadarytas --kaip tie briketai gaminami ???

tam ---zaliasis--avepiza prie misko kirtimo

taves niekas neprileis [taip ,kad naikint jo negalesi] dziaukis jei leis iskirstam buvusiam miske saku pasirinkt --bet ju ziemai kurent reikia pradet rinkt pavasary ir per visa vasara ..--tai gal uzteks ,pratempsi iki vidurio ziemos sakeles bekurendams...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS