Seimas pratęsė pelno lengvatas investicijų projektams ir kino filmams | KaunoDiena.lt

SEIMAS PRATĘSĖ PELNO LENGVATAS INVESTICIJŲ PROJEKTAMS IR KINO FILMAMS

Seimas dar penkeriems metamas – iki 2028 metų pabaigos pratęsė pelno mokesčio lengvatas investicijų projektams ir kino filmams.

Seimas antradienį priėmė tai numatančias Pelno mokesčio įstatymo pataisas: už balsavo 99, prieš – trys, o 20 susilaikė. parlamentarų.

Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, lengvata „reikalinga verslui dėl tikrumo“. 

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mindaugas Lingė pabrėžė, kad pelno lengvata „geba kurti vertę, o įmonių, kurios pasinaudojo ja, investicijos dvigubėjo“.

„Valstietis“ Valius Ąžuolas aiškino, kad lengvata galės pasinaudoti tik stambus verslas, o Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Remigijus Žemaitaitis tegė, kad ligoninėms trūksta magnetinių rezonansų, mokytojams per mažai didinami atlyginimai, o stambiam verslui „atiduodama“ 200 mln. eurų. 

Pataisos leidžia įmonėms, kurios įgyvendina investicijų projektą, apmokestinamąjį pelną sumažinti  iki 100 proc. dėl patirtų išlaidų ilgalaikiam naujam turtui įsigyti. Šis pelnas ir toliau bus mažinamas, jeigu turtas yra reikalingas investicijų projektui, jis nenaudotas bei pagamintas ne anksčiau kaip prieš dvejus metus. 

Lengvatą verslas siūlo tobulinti, kad daugiau įmonių galėtų ja pasinaudoti – esą ja šiuo metu dažniausiai naudojasi biotechnologijų, farmacijos įmonės, tačiau ji gana sunkiai prieinama kitiems, paprastesniems sektoriams.

2022 metais pelno lengvata pasinaudojo 2,2 tūkst. įmonių. Iki šiol tokia lengvata pasinaudojusios įmonės Lietuvoje investavo 938 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

????

Manau, panašu į kreivųjų veidrodžių karalystę. Apmokestinti žmogaus gyvenamą būstą- tokio mokesčio " būtinai" reikia,kad galėtų teikti lengvatas stambiam verslui?

Nu jo!

O ubagams - nauja mokesti!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS