Seimas pritarė 2022 metų PSDF, „Sodros“ ir Pensijų anuitetų biudžetams | KaunoDiena.lt

SEIMAS PRITARĖ 2022 METŲ PSDF, „SODROS“ IR PENSIJŲ ANUITETŲ BIUDŽETAMS

Parlamentarai antradienį po pateikimo pritarė 2022 metų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF), „Sodros“ ir Pensijų anuitetų biudžetams.

Visų trijų biudžetų svarstymai komitetuose numatomi lapkričio 25 d.

PSDF biudžetą pirmojoje stadijoje palaikė 65, susilaikė 36 parlamentarai, balsų prieš nebuvo.

Kaip Seimo nariams pristatė Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, planuojamas PSDF biudžetas ateinančiais metais sieks 2,8 mlrd. eurų, 203 mln. eurų daugiau nei 2021 metais. Pasak ministro, asmens sveikatos priežiūros paslaugoms bus papildomai skiriami 269 mln. eurų, vaistų ir medicinos pagalbos priemonių bei įsigijimui bei nuomai – 80 mln. eurų.

A. Dulkys apibendrino, kad ateinančių metų PSDF biudžetas bus 300 mln. eurų didesnis, todėl bus finansuojama daugiau sveikatos paslaugų. Ministras taip pat pažymėjo, kad nuo sausio 1 d. jau yra numatyta kelti visų medikų atlyginimus vidutiniškai apie 6 proc., mažiausiai uždirbančių sveikatos priežiūros darbuotojų algas didinti iki 730 eurų. Tam, pažymi A. Dulkys, bus skiriami 35 mln. eurų. Šiomis lėšomis taip pat ketinama kompensuoti sveikatos priežiūros įstaigų kaštus šildymui.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) teiktam „Sodros“ biudžetui parlamente pritarta bendru sutarimu.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė nurodė, kad „Sodros“ biudžeto pajamos 2022 metais pasieks 5,836 mlrd. eurų ir bus 9,5 proc. didesnis, nei planuota šiais metais. Prognozuojamos biudžeto išlaidos – 5,533 mlrd. eurų.

Didžiausią dalį biudžeto išlaidų, pasak ministrės, sudarys išlaidos pensijoms. Anot M. Navickienės, vidutinė pensija kitais metais turėtų augti 51 euru (iki 465 eurų), o vidutinė pensija su būtinuoju stažu padidėti 48 eurais – iki 489 eurų.

Nedarbo socialiniam draudimui numatoma skirti 282,4 mln. eurų. Ministrė teigė, kad dėl prognozuojamo žemesnio nedarbo lygio šios išlaidos bus 2,2 proc. mažesnės nei šiemet. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) taip pat skaičiuoja, kad į „Sodros“ rezervinį fondą bus pervesta 279,2 mln. eurų ir jis viršys 1 mlrd. eurų.

Pensijų anuitetų biudžetui parlamentarai po pateikimo taip pat pritarė bendru sutarimu.

SADM duomenimis, 2022 metais pensijų anuitetą įgis 981 asmuo. Pensijų anuitetų fondo įplaukos už įgyjamus pensijų anuitetus turėtų siekti 13,28 mln. eurų. Per metus numatoma išmokėti 985 tūkst. anuiteto išmokų, o fondo pajamos išlaidas viršys 166 tūkst. eurų.

 

GALERIJA

  • Arūnas Dulkys
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Sek.

Teko girdėti ,kad Kauno Čiurlionio muziejuje žmonės išėja i pensiją ,vėliau sąrašuose, kaip dirbantys ,tačiau darbe jų nebūna, tik atlyginimą gauna.Manau turėtų patikrinti ar tikrai žmonės dirba,atlyginimas mokamas iš valstybės biudžeto ,turėtų kontroliuoti biudžetines vimones, kad pinigai nebūtų mokami už nieką, tik kad pensiją būtų didesnė. Keistai atrodo ,pakartosiu,išėjo i pensiją ,po kiek laiko vėl dirba pilnu etatu, tačiau darbe nesimato o algą gauna.Kur tikrintojai ?????

Bullshit

Dvi pastraipos. Kalba apie tą patį, o skaičiai jau skiriasi apie 100 mln :D EPIC

Pensininkas

Rašykit konkrečiai procentais o nevidutiniškai nes paskui iš vid. lieka tik pusė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS