Seimas svarstys, ar leisti iš pensijų fondų pasiimti iki 10,8 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

SEIMAS SVARSTYS, AR LEISTI IŠ PENSIJŲ FONDŲ PASIIMTI IKI 10,8 TŪKST. EURŲ

Seimas svarstys, ar leisti gyventojams, jiems prireikus pinigų, iš pensijai sukauptų lėšų antros pakopos pensijų fonduose vienkartinėmis išmokomis pasiimti iki 10,8 tūkst. eurų.

Seimas antradienį priėmė svarstyti liberalo Jono Varkalio parengtas tokias Pensijų kaupimo įstatymo pataisas: už balsavo 69 parlamentarai, prieš buvo trys, o susilaikė 22.

Pakeitimais siūloma leisti gyventojams, ir jau sulaukusiems pensinio amžiaus, ir dar esantiems darbingo amžiaus, tačiau pensijai jau sukaupusiems daugiau nei 10 807 eurų, šios sumos neviršijančias lėšas pasiimti vienkartine išmoka.

„Šiuo metu tokia galimybė yra taip pat, čia nieko naujo neatrandame, tik tiek, kad galimybė yra 5 tūkst. 403 eurai – šiuo metu gali išsiimti. Kadangi infliacija yra didelė ir indeksavimas yra pakankamai nedidelis, mažas, todėl siūlau šią sumą padidinti iki 10 tūkst. eurų“, – pristatydamas pataisas teigė J. Varkalys.

Pasak jo, šiuo metu pensijų kaupime dalyvauja 1,4 mln. Lietuvos gyventojų ir darant prielaidą, kad po 10 tūkst. eurų pasiimtų pusė visų pensijų fondų dalyvių, netekimai siektų apie 70 mln. eurų.  

Parlamentaras taip pat pasiūlė leisti darbdaviams susitarus su darbuotojais mokėti 3 proc. jų atlyginimo į jų pensijų fondus. Tokiai Pelno mokesčio įstatymo pataisai Seimas irgi pritarė: už buvo 72 Seimo nariai, prieš vienas, susilaikė 27.

J. Varkalys skaičiuoja, kad įteisinus tokią tvarką darbdavio įmoka būtų maždaug 30–40 eurų per mėnesį. Tačiau jis taip pat sutinka, kad tik ketvirtadalis darbdavių sutiktų skirti mokėti šiuos pinigus.

Pataisos toliau bus svarstomos gruodžio viduryje, kai dėl jų išvadą pateiks Vyriausybė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Idomu

Sako yra tokia galimybe??? Dabar jau iki 5.4k , kur ji yra? Tik jei tu pensininkas bet jei dirbi nera jokios galimybes tai padarykite kad butu

dėdė Ignas

Jokių svarstymų - žmonęs turi pilną teisę disponuoti savo santaupomis.

Anonimas

cia DURNIU LAIVAS.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS