Seime pradedami svarstymai, ar drausti vandens tiekėjams jungtis su kitų sektorių įmonėmis | KaunoDiena.lt

SEIME PRADEDAMI SVARSTYMAI, AR DRAUSTI VANDENS TIEKĖJAMS JUNGTIS SU KITŲ SEKTORIŲ ĮMONĖMIS

Seimas spręs, ar uždrausti viešiesiems vandens tiekėjams, kurie būtų pertvarkomi ar reorganizuojami ar dėl kitų priežasčių jungtis su kitų sektorių įmonėmis.

Už tokias grupės Seimo narių pateiktas Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymą pataisas po pateikimo balsavo 74 parlamentarai, prieš buvo septyni, o susilaikė penki. 

Pakeitimus pristatęs konservatorius Andrius Vyšniauskas teigė, kad kai kurios savivaldybės vandens tiekimo įmones bandė sujungti su daugiabučių namų administravimo įmonėmis, šilumos tinklais ar kitais komunalininkais.  

„Geriamojo vandens tiekimas yra valstybės reguliuojama veikla, tai reiškia, kad VERT (Valstybinė energetikos reguliavimo taryba – BNS) nustato kainas. Jeigu tos įmonės vykdytų kitas veiklas, būtų sunku atskirti kaštus, apskaičiuoti kainą“, – tvirtino A. Vyšniauskas

„Valstietis“ Gintautas Kindurys klausė, kaip reikės elgtis su tomis vandens tiekimo įmonėmis, kurios jau yra susijungusios su kitomis bendrovėmis.

Socialinių reikalų ir darbo komitetedirbantis socialdemokratas Algirdas Sysas priekaištavo, kad priėmus pataisas atsirastų keli vandens tiekimo įmonių reguliavimo modeliai.

„Nemanau, kad tai geras dalykas“, – teigė jis.   

Seimas prieš metus nustatė geriamojo vandens įmonių susijungimo tvarką, jeigu bendrovės nebegalėtų tiekti vartotojams vandens, įpareigojo VERT nustatytų garantinį tiekimą.

Tada buvo teigta, kad jungiant įmones norima išvengti galimo jų bankroto.

Aplinkos ministerija tada teigė, jog nepaisant 1,5 mlrd. eurų investicijų, apie 48 proc. vandentvarkos įmonių dirba nuostolingai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

alis...

aš manau, kad švaraus vandens tiekimas turi būti atskirtas nuo nuotekų tvarkymo valdymo... nehigieniška ir nešvaru, kad švarus vanduo valdyme būtų maišomas su nuotekom... ten gi ir vamzdžiai visiškai skiriasi, ir paskirtis... tai tarybinis reliktas dar likęs...

... VISAS VAIZDELIS.....

KĄ SVARSTYS ,JIE NUSPRESTA . SUSIJUNGS ,TAPS AKCINE BENDROVE , PASKUI NEPRIKLAUSOMAIS TIEKĖJAIS BUS ,PASKUI DALIS BANKRUTOS , NUOSTOLINGAI DIRBS... NA IR PRKALIMAS SAVO HĖBRAI....

Rūtenis

Sudrumstė elektros ūkį, kad galėtu pavogti 150 milijonų, ir tai čia tik tą dalį, kur aiškiai nepaslėptas, o dabar nori ir su vandens tiekimu drumstame vandenyje gaudyti riebias žuvis. Vagys ir nusikaltėliai valdo valstybę, prigimtiniai sakyčiau, ir be perspektyvų pokyčiams būti, čia ES nesikiša, jiems svarbu kad pastoviai naujais mokesčiais mus sunaikintu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS