Seime – siūlymas teikti paramą ir su krize kovojantiems gyventojams | KaunoDiena.lt

SEIME – SIŪLYMAS TEIKTI PARAMĄ IR SU KRIZE KOVOJANTIEMS GYVENTOJAMS

Seimas spręs, ar į paramos gavėjų sąrašą įtraukti gyventojus, kovojančius su ekstremalios situacijos padariniais. Tai būtų aktualu, pavyzdžiui, Maisto bankui, kuris dabar negali remti medikų, nes jie nėra labdaros gavėjai.

Seimas antradienį priėmė svarstyti tokias Labdaros ir paramos įstatymo pataisas, kurias siūlo premjerė Ingrida Šimonytė bei Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

„Daugiausia kalbame apie paslaugas ir priemones“, – Seime teigė premjerė. Ji pasiūlė pataisą priimti ypatingos skubos tvarka. Jos bus svarstomos antradienį vakare.  

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Kęstutis Glaveckas įžvelgė galimybes piktnaudžiauti ir „per labdarą legalizuoti pinigus su mažesniais mokesčiais“. 

Jei pataisos būtų priimtos, gyventojai neprivalėtų tvarkyti paramos apskaitos, teikti ataskaitų Valstybinei mokesčių inspekcijai apie gautą paramą ir jos panaudojimą.

Dabar paramos gavėjais gali būti Lietuvoje įregistruoti labdaros ir paramos fondai, biudžetinės ir viešosios įstaigos, asociacijos, religinės bendruomenės, tarptautinių visuomeninių organizacijų skyriai (padaliniai), užsienyje įsteigtos lietuvių bendruomenės ir kitos lietuviškos įstaigos ar organizacijos. Iš fizinių asmenų paramos gavėjais gali būti meno kūrėjo statuso turėtojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS