Seimo komitetas – prieš prezidento siūlymą labiau didinti pensijas: esą nėra pinigų | KaunoDiena.lt

SEIMO KOMITETAS – PRIEŠ PREZIDENTO SIŪLYMĄ LABIAU DIDINTI PENSIJAS: ESĄ NĖRA PINIGŲ

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) nepritarė prezidento Gitano Nausėdos siūlymui nuo kitų metų labiau didinti pensijas, nes tam esą nėra pinigų.

Už šalies vadovo siūlymą balsavo keturi komiteto nariai iš opozicijos, prieš – šeši valdantieji.

„Idėjai galime pritarti, bet šiuo metu tam lėšų neturime“, – sakė Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Valius Ąžuolas.

Tačiau jis pabrėžė, kad po to, kai Seimas biudžeto projektą grąžins Vyriausybei, situacija gali pasikeisti.

Prezidentas siūlo nuo kitų metų sparčiau didinti pensijas, 2020 ir 2021 metais taikant penktadaliu didesnį nei numatyta dabar bazinės pensijos indeksavimo koeficientą – kitąmet jis didėtų 1,83 procentinio punkto, o nuo 2021 metų – 1,91 punkto.

Vyriausybė šį trečiadienį pritarė prezidento inicijuotų mokesčių pakeitimų tikslui gerinti pensininkų finansinę padėtį, tačiau rekomendavo Seimui atsižvelgti į visas su tokiu sprendimu susijusias aplinkybes.

Biudžeto ir finansų komiteto narys Mykolas Majauskas anksčiau yra teigęs, kad prezidento siūlomas pensijų indeksavimas jas padidintų 3,5 euro.

Lėšų spartesniam pensijų didinimui šalies vadovas siūlo gauti penktadaliu mažinant lengvatą žemdirbių dyzelinui – tam BFK nepritarė – bei didinant su ne darbo pajamomis susijusius GPM tarifus.

Dabar ūkininkai už dyzeliną moka 56 eurų akcizą už 1 tūkst. litrų, o prezidentas siūlė jį didinti iki 146 eurų. BFK sutiko didinti tik iki 60 eurų. 

Prezidentūra skaičiuoja, kad 2020–2021-aisiais pensijų didinimui biudžete reikėtų numatyti po 32 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

...,is kur PINIGELIU atRANDAT???....

seimo NARIAM ir MINISTRAMS SOLIDZIUS atlygius MOKETI ir dar su VISOKIAIS PRIEDAIS???... TASKAS

Nataša

Хачю бальшую пенцию!

Ona

Mažiau važinėkitės į nereikšmingasLietuvai konferencijas ir netaškykite pinigų be reikalo ir atsiras jū pesijų didinimui.Gėda kada pesininkai valgo tik kruopas,oseimo nariai vakarienei išleidžia 700eurų4turiems žmonėms,reiškia valstybė pinigų turi tik neduoda pensininkams,nes nori,kad jie greiçiau numirtų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS