Seimo komitetas – prieš spartesnį naujo Darbo kodekso svarstymą | KaunoDiena.lt

SEIMO KOMITETAS – PRIEŠ SPARTESNĮ NAUJO DARBO KODEKSO SVARSTYMĄ

  • 0

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas nesutinka spartinti daug ginčų sukėlusio darbo santykius liberalizuosiančio naujo Darbo kodekso projekto svarstymų - parlamentarai penktadienį nesutiko, kad šiemet likusieji keturi posėdžiai vyktų ilgiau ir dar šiais metais būtų bandoma baigti pataisų aptarimą.

Komiteto vadovė socialdemokratė Kristina Miškinienė  prognozuoja, kad iki Kalėdų komitetui nepavyks aptarti ir Seimui atiduoti svarstyti kodekso projekto. Anot jos, daug komiteto posėdžių vyksta ir jie užtrunka ilgai, nes parlamentarai yra pateikę šimtus pataisų, kurių per kelis posėdžius apsvarstyti nepavyks.

„Tai visiškai nerealu, nes dar tik apsvarstėme 65 straipsnius (iš maždaug 270 straipsnių - BNS) ir prie daugelio iš jų dar grįšime. Sunku prognozuoti, kiek posėdžių reikės“, - BNS teigė komiteto vadovė.

K.Miškinienės teigimu, siūlomų pakeitimų svarstymus komitetas planuoja tęsti po Naujųjų metų. Tačiau komiteto vadovė neprognozuoja, ar iki pavasario bus šaukiama neeilinė sesija kodeksui priimti.

„Sausį tęsime pradėtą darbą - plenarinių posėdžių jau nebus, todėl bus galima dirbti kelias dienas per savaitę“, - sakė K.Miškinienė.

Premjeras Algirdo Butkevičius lapkričio pradžioje yra pareiškęs, kad socialinio modelio nepatvirtinus iki Kalėdų, tai Seimas turės padaryti iki sausio vidurio. Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė prieš savaitę parlamentarams teigė, kad sausį parlamentas dirbtų tik tokiu atveju, jeigu projektą apsvarstys ir išvadą iki Kalėdų pateiks Socialinių reikalų ir darbo komitetas.

L.Graužinienė taip pat teigė, kad įstatymų nepriėmus iki sausio vidurio, pavasarį tai padaryti būsią sudėtinga.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas priekaištauja Vyriausybei, kad jo darbo stabdo neparengtas įstatymas dėl fondo, kuris ateityje mokėtų kompensacijas atleidžiamiems darbuotojams. Tuo tarpu premjero patarėjas Audrius Misevičius tikina, kad projektas kitą antradienį bus pateiktas derinti Trišalei tarybai ir siunčiamas Seimui.

K.Miškinienė BNS sakė, kad komitetas kreipėsi į Seimo valdybą su prašymu „įtakoti komiteto narius“, kad jie daugiau dėmesio skirtų Darbo kodekso projekto svarstymams, tačiau tai nepadėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS