Seimo komitetas siūlo leisti streikuoti ir nepaprastosios padėties metu | KaunoDiena.lt

SEIMO KOMITETAS SIŪLO LEISTI STREIKUOTI IR NEPAPRASTOSIOS PADĖTIES METU

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas siūlo leisti darbuotojams streikuoti ir tada, kai šalyje paskelbta nepaprastoji padėtis. Taip siekiama darbuotojų ir darbdavių santykių balanso tokios padėties metu.

Streiko ribojimus mobilizacijos, nepaprastosios, ekstremaliosios ir karo padėties metu nustatytų tokias situacijas reglamentuojantys įstatymai.

Komitetas trečiadienį bendru sutarimu pritarė tokiai Darbo kodekso pataisai. Liberalizuoti streikus siūlo Seimo nariai Julius Sabatauskas ir Tomas Tomilinas.

„Jeigu šitas mechanizmas blogai veiks, ieškosime kitų kelių“, – teigė komiteto narys Algirdas Sysas.

Jis įregistravo Nepaprastosios padėties bei Krizių valdymo ir civilinės saugos įstatymų pataisą, kuri įpareigotų ministrus priimti sprendimus dėl jų valdymo srities įmonių ar įstaigų streikų nepaprastosios padėties metu.

Pakeitimu numatoma, kad ministras kartu su institucija, atsakinga už tokios padėties valdymą, bei po konsultacijų su Trišale taryba spręstų, ar duoti leidimą streikui. Nesuteikus leidimo streikas būtų nukeliamas ir galėtų būti rengiamas, kai būtų atšaukta nepaprastoji padėtis, o sprendimas atidėti streiką turėtų būti peržiūrimas kas tris mėnesius.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Vytautas Šilinskas komitete sakė, kad darbdaviai pritaria, kad neįprastomis aplinkybėmis darbuotojai turėtų teisę streikuoti.

Dabar streikai nepaprastosios padėties, karo, ekstremalios situacijos ar stichines nelaimės atvejais draudžiami, nenumatant jokių išimčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ne ta siulote

jokios nepaprastos padeties nera yra keblioji padetis kurioje visi seimunai ministrai ir prezidentura apsisike iki ausu

Streikuoja

ne 2rniai ir ne bailiai. Lietuviams - galima leisti drasiai! 33 metus iskentejo - dar 330 nepasius.

matomai, jau pilnai apginklavo Saulius

ir policaju provokatorius --dabar jau leis protestuot ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS