Seimo Švietimo komitetas pateikė siūlymų biudžetui už 180 mln. eurų | KaunoDiena.lt

SEIMO ŠVIETIMO KOMITETAS PATEIKĖ SIŪLYMŲ BIUDŽETUI UŽ 180 MLN. EURŲ

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas trečiadienį po kelių valandų posėdžiavimo nepritarė Vyriausybės pateiktam kitų metų valstybės biudžeto projektui ir pateikė savo siūlymų už 180 mln. eurų.

„Bendrai išvadai dėl biudžeto tinkamumo komitetas nepritarė, bet pritarė daugybei pataisų, ne tik mano, kurie sudaro pakankamai ženklią sumą (...), maždaug 180 mln. eurų. Manau, kad mes pristatysime didžiųjų ir tų smulkesnių projektų prioritetinį sąrašą, be kurių mes negalime“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė komiteto pirmininkas „valstietis“ Eugenijus Jovaiša.

Anot jo, komitetas teikia pasiūlymus dėl darželių pedagogų užmokesčio sulyginimo su mokyklų mokytojais – tam reikėtų apie 16 mln. eurų.

Dar 26 mln. eurų prašoma mokytojų atlyginimų koeficientų didinimui, tačiau pritarta ir alternatyviam pasiūlymui pradėti kelti atlyginimus jau nuo sausio. Tam reikėtų dar 26 mln. eurų.

10,3 mln. eurų prašoma skirti mokytojų specialistų padėjėjų apmokėjimui, dėstytojų algų kėlimui 10-čia procentų – 16,8 mln. eurų, neakademinių darbuotojų – 8,6 mln. eurų.

12 mln. eurų raginama skirti ir neformaliajam ugdymui – E. Jovaiša tai įvardija kaip patį svarbiausią prioritetą.

Jis sako, kad Vyriausybė pati turi rasti finansavimo šaltinį šiems pasiūlymams.

„O kodėl aš turiu nurodyti pajamų šaltinį? Yra Finansų ministerija, aš ir nurodžiau Finansų ministeriją su visomis jos pajamomis, mokesčiais, apmokestinimais, visais kitais dalykais – jų reikalas ir ieškoti“, – tvirtino komiteto pirmininkas, paklaustas, ar numatė, iš kur galima rasti papildomus 180 mln. eurų biudžete.

Be kitų siūlymų, Vyriausybė raginama rezervuoti papildomus 6 mln. eurų, jei Seimas apsispręs dvigubai didinti nemokamų bakalauro studijų vietų skaičių, kultūros paso programai numatyti ne du, kaip dabartiniame biudžeto projekte, o 4,5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS