Šeši iš dešimties gyventojų jau taupo elektrą: labiausiai atsipalaidavęs jaunimas? | KaunoDiena.lt

ŠEŠI IŠ DEŠIMTIES GYVENTOJŲ JAU TAUPO ELEKTRĄ: LABIAUSIAI ATSIPALAIDAVĘS JAUNIMAS?

  • 5

Sąskaitų už šildymą su siaubu laukiantys lietuviai elektrą, pagal paskutines apklausas, jau taupo, mat rudeniui įsibėgėjant elektros suvartojimas išauga mažiausiai 15 proc.

Naujausios tendencijos rodo, kad šeši iš dešimties gyventojų elektrą pradėjo taupyti dar prieš rugsėjį, o maždaug pusė likusiųjų tai ketina daryti artimiausiu metu. Apie taupymo tendencijas LNK reportaže buvo kalbamasi su „Elektrum Lietuva“ atstove Jūrate Rupšiene.

– Ką sako tendencija, kad šeši iš dešimties gyventojų jau pradėjo taupyti elektrą?

– Mes visai neseniai atlikome apklausą – norėjome išsiaiškinti, kaip brangstanti elektra keičia žmonių įpročius, kasdienę buitį. Lietuvos gyventojų paklausėme, ar brangstanti elektra daro įtaką jų buičiai. Apie 64 proc. jau taupo elektros energiją. 16 proc. apklaustųjų teigė, kad gerokai apribojo elektros vartojimą. 20 proc. apklaustųjų pasakė, kad artimiausioje ateityje planuoja tai daryti, gal dar per mažai gavo sąskaitų, galbūt įsigijo saulės elektrinę. Analizavome amžiaus grupes, tai labiau išsiskyrė vyresnio amžiaus, mažesnių pajamų žmonės. Jaunimui taupymas gal šiek tiek mažiau aktualus.

– Kodėl jaunas žmogus nepuola taupyti?

– Matyt, kad viena iš priežasčių – galbūt jie dar nemoka sąskaitų. Gal gyvena su tėvais ar kaip nors kitaip. Žiūrint geografiškai, tiek didžiuosiuose miestuose, tiek rajonuose žmonės taupo, skaičiuoja, nori sąskaitas mažinti, o vienas būdų, kaip sumažinti elektros sąskaitą – mažinti vartojimą, keisti kasdienius įpročius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kaip žmonės galėtų daugiau sutaupyti?

– Nors būdai banalūs, bet jie veiksmingi. Nepalikti šviesos, kai jos nereikia. LED lemputės naudoja iki 90 proc. mažiau elektros energijos ir jos galioja 20 kartų ilgiau nei senosios kaitrinės.

– Kaip patys gyventojai taupo?

– Konkrečiai apklausoje klausėme tik ar jie apskritai taupo. Tačiau ir temperatūros mažinimas veikia. Visos priemonės atrodo mažos ir banalios, tačiau mėnesio pabaigoje visa tai atsispindi sąskaitoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

as uz off grid...

arba skaikliukus su debetine kortele.... ileidi kortele sakai noriu 1000kw... pin koda ivedi...aciu...tau 1000kw i saskaita pervesta...naudojies nors iki pensijos pakol isnaudoji... a jei pagal dabartinius bubgalvius tai tegu jie nx eina...kirviu skaikliuka nukertu i nuo tos elektriku bambagysles prakeiktos laisvas

ssada

tai jie kels kainas, o mes vis taupysim ir taupysim, paskui dar pakels, nes per mažai pingų surinks dėl mūsų taupymo, o mes dar labiau taupysim. Pasaka be galo.. Mano žiniomis kaitrinių lempų seniai nebėra ir jų niekas nebenaudoja, Gal pašnekovė nežino, kad su jomis lygina ledus.

tik

tai ne taupymas o eilinis svabestiju genocidas su visom setono /spalvom/ nuo kuriu vemt vercia ...===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS