SGD klasteris telkia unikalią žinių platformą | KaunoDiena.lt

SGD KLASTERIS TELKIA UNIKALIĄ ŽINIŲ PLATFORMĄ

  • 0

Lietuvos suskystintų gamtinių dujų (SGD) klasterio nariai stiprina savo kompetencijų bazę bei mezga naujus ryšius su pasaulinio lygio ekspertais. Lapkričio 23 d. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke organizuoti intensyvūs mokymai sulaukė daugiau nei pusšimčio dalyvių.

Eksperto iš Belgijos vizitas

Vertinga patirtimi ir naujausia informacija su auditorija dalinęsis Svenas Lataire – aukšto lygio ekspertas, atstovaujantis neseniai į klasterio veiklą įsiliejusiai tarptautinei kompanijai SGS. S.Lataire atsakingas už žinių apie SGD technologijas tarptautinę sklaidą, plėtrą ir kompanijos techninio centro veiklą. Ekspertas dažnai kviečiamas konsultuoti techniniais klausimais įvairiose pasaulio šalyse veikiančių SGD terminalų specialistų, jo patirtis ir nuomonė vertinamos kaip itin svarios.

Lietuvos SGD klasteriui priklausančių įmonių ir institucijų specialistai renginio metu turėjo puikią galimybę susipažinti su SGD rinkos ir technologijų apžvalga, aptarti vykstančius klasterio tyrimų ir plėtros projektus.

Šiuo metu minėtam klasteriui priklauso devyni nariai: „Klaipėdos nafta“, Vakarų laivų gamykla, Klaipėdos universitetas, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas, Lietuvos energetikos institutas, Klaipėdos laisvoji ekonominė zona, pasaulinė automatikos sprendimų kompanija „Emerson“ bei SGS, antrasis tarptautinis partneris. Klasterio tikslas – vienyti mokslą bei verslą, suteikti impulsą bei sudaryti sąlygas kurti ir pritaikyti praktiškai žinias SGD srityje Baltijos regione.

SGD sritis – itin imli inovacijoms

„Įdiegusi SGD terminalo, kurio pagrindas – laivas-saugykla su išdujinimo įranga, technologiją Lietuva tapo globalaus SGD tinklo dalimi. Ši sritis yra itin imli inovacijoms, efektyvesnių procesų ir optimalaus automatikos sistemų, krovos, dujinimo ir kitų procesų paieškoms bei sprendimams, todėl džiaugiamės, kad SGD klasteris tampa šios unikalios ekspertinės patirties ir žinių sklaidos platforma”, – akcentavo SGD klasterio valdybos pirmininkas, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Klasteriui priklausančios Vakarų laivų gamyklos generalinis direktorius Arnoldas Šileika pabrėžė, jog mažos apimties SGD rinka yra besivystanti, tad norint dirbti su šiuo segmentu reikalingi nauji technologiniai sprendimai, įgalinantys šios rinkos plėtrą Europoje. 

„Čia, Klaipėdoje, mums atsiveria puikios galimybės: turime daug potencialo tapti vienais pirmųjų mažos apimties SGD rinkos plėtotojų. Visgi tam reikalingi žmogiškieji resursai ir žinios, tad organizuoti aukšto lygio mokymus bendradarbiaujant su pasaulinio masto kompanijų atstovais – itin svarbu. Užsienio ekspertų, galinčių pateikti informaciją apie naujausias technologijas ir verslo modelius SGD srityje, vaidmuo mūsų situacijoje yra išties reikšmingas", – kalbėjo Vakarų laivų gamyklos vadovas.

GALERIJA

  • SGD klasteris telkia unikalią žinių platformą
  • SGD klasteris telkia unikalią žinių platformą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS