Šiemet jau perskraidinta beveik 5 mln. keleivių | KaunoDiena.lt

ŠIEMET JAU PERSKRAIDINTA BEVEIK 5 MLN. KELEIVIŲ

Per pastaruosius 9 mėnesius Lietuvos oro uostuose skrido 4,9 mln. keleivių, įvyko 46,9 tūkst. skrydžių, pervežta 12,4 tūkst. t krovinių. Pasak Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovo Aurimo Stikliūno, trečiojo šių metų ketvirčio rezultatai rodo stabilų aviacinių rodiklių augimą.

„Lyginant su tokiu pačiu laikotarpiu pernai, pagerinti visi aviaciniai rodikliai – keleivių skaičius išaugo 3 proc., skrydžių skaičius didėjo 1 proc., o krovinių – 10 proc.“, –sako A.Stikliūnas.

Sparčiausias keleivių skaičiaus augimas fiksuotas antruose pagal dydį šalies oro vartuose – Kauno oro uoste jis augo net 16 proc. Iš viso čia skrido per 879 tūkst. keleivių. Kaune labiausiai – 14 proc. – augo ir pervežtų krovinių skaičius, o didžiausias – 8 proc. – skrydžių augimas stebimas Palangos oro uoste.

„Tuo tarpu solidžiausius skaičius, kaip ir įprasta, demonstruoja didžiausi šalies oro vartai, kurie, lyginant su rekordiniais šuolio metais – 2018-aisiais, kol kas yra stabilūs ir išsilaiko nepakitę. Tokiu pat tempu planuojame ir užbaigti šiuos metus“, – sako Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas.

Nepakitusios išlieka ir populiariausios šalys, į kurias vykstama iš Lietuvos oro uostų – sąrašo viršuje tvirtai laikosi Jungtinė Karalystė, į kurią skrenda net 20 proc. Lietuvos keleivių. Toliau su 10 proc. rikiuojasi Vokietija, o 9 proc. keleivių dalis tenka Norvegijai.

Šiuo metu iš šalies oro vartų galima skirsti net 92 kryptimis. Per pastarąjį laikotarpį daugiausiai keleivių – 11 proc. – iš Lietuvos skrido į Londono Lutono oro uostą. Tarp populiariausių krypčių išlieka ir Kopenhagos, Rygos bei Varšuvos Šopeno oro uostai.

Pasak A.Stikliūno, didelę reikšmę sėkmingai šalies oro uostų veiklai turi daugybė veiksnių, tarp jų – nuoseklios ir sėkmingos derybos su oro vežėjais, siūlomos naujos kryptys, tinkamai pasirinkta ir įgyvendinama įmonės veiklos vystymo strategija.

Lietuvos oro uostuose nuolat atsinaujina siūlomų krypčių žemėlapis – nuo lapkričio iš Vilniaus oro uosto keleiviai galės pasiekti Londono Sautendo oro uostą, spalio mėnesį startuoja skrydžiai į antrą pagal dydį Ukrainos miestą Charkovą ir Izraelio kurortą Eilatą. Palangos oro uoste keleiviams pristatyta Bergeno kryptis, netrukus startuos ir skrydžiai į Dubliną.

Per tris šių metų ketvirčius daugiausia keleivių visuose Lietuvos oro uostuose pervežusios oro bendrovės: „Ryanair“ (33 proc. keleivių), „Wizz Air“ (22 proc. keleivių), „Airbaltic“ (9 proc. keleivių).

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2018 m. jie aptarnavo 6,3 mln. keleivių ir 61 tūkst. skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 14 aviakompanijų tiesiogiai skraidina 86 reguliariosiomis kryptimis į 67 miestus 27 šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS