Siūloma Aplinkos ministerijai pavaldžioms institucijoms skirti papildomų lėšų | KaunoDiena.lt

SIŪLOMA APLINKOS MINISTERIJAI PAVALDŽIOMS INSTITUCIJOMS SKIRTI PAPILDOMŲ LĖŠŲ

Keliolika Seimo narių siūlo kitų metų biudžete Aplinkos apsaugos departamentui (AAD) bei Aplinkos apsaugos agentūrai (AAA) skirti papildomų lėšų.

Parlamentarai siūlo skirti AAD papildomus 1,3 mln. eurų asignavimus darbo užmokesčio fondui, kurie būtų panaudoti šiuo metu laisviems 75 etatams finansuoti bei mažiausiems koeficientams pakelti.

Taip pat siūloma skirti papildomai 0,4 mln. eurų prekėms ir paslaugoms įsigyti. Lėšos būtų panaudotos nekilnojamojo turto administravimo ir remonto išlaidoms bei transporto išlaikymo išlaidoms padengti.

Pasak siūlymo iniciatorių, pagal patvirtintą AAD direktoriaus etatų sąrašą, metinis darbo užmokesčio poreikis yra 8,3 mln. eurų. Numatomi kitų metų biudžeto asignavimai – 7,6 mln. eurų.

„Trūkumas 0,7 mln. eurų pagal patvirtintą etatų sąrašą ir 0,5 mln. eurų pareigūnų būdravimo bei išvykimų pagal skambučių centro gautus pranešimus išlaidoms padengti“, – nurodo parlamentarai.

Parlamentarai nurodo, kad dėl darbo užmokesčio fondo trūkumo ir darbo kaitos, esant mažiems atlyginimams, šiuo metu yra laisvi 75 etatai, todėl darbuotojai dirba padidintu krūviu, kurių motyvavimui taip pat nepakanka lėšų.

Pasak jų, trūkumas būtiniausioms prekių ir paslaugų įsigijimo išlaidoms padengti sudaro apie 0,4 mln. eurų. Trūkumas, kaip teigiama, susidarė dėl kasmet mažinimo finansavimo, kylančių prekių bei paslaugų kainų, papildomų neplanuotų išlaidų. Taip pat, kaip teigiama, skiriamas nepakankamas finansavimas transporto išlaidoms.

„Tinkamos valstybinės aplinkos apsaugos kontrolės vykdymui skiriamas nepakankamas finansavimas transporto išlaidoms. Transporto parkas gana senas, dažnai naudojamas ne tik kelių eisme, bet ir miško teritorijose ar kitose sunkiai privažiuojamose vietose“, – teigia Seimo nariai.

Tuo metu Aplinkos apsaugos agentūrai siūloma skirti papildomus 0,839 mln. eurų asignavimus darbo užmokesčio fondui, kurie būtų panaudoti šiuo metu neužimtiems 20 etatams finansuoti bei darbuotojų, turinčių mažiausius koeficientus, pakėlimui.

Pasak Seimo narių, dėl susidariusio 0,839 mln. eurų deficito negalima priimti naujų darbuotojų į 20 laisvų neužimtų vietų, o šį darbo krūvį padengia esami darbuotojai. Tuo metu atlyginimas institucijoje, pasak parlamentarų, siekia 650 eurų „į rankas“, todėl agentūra jau tapo nekonkurencinga darbo rinkoje.

Taip pat siūloma skirti papildomus 0,254 mln. eurų prekių ir paslaugų įsigijimui. Lėšos, kaip teigiama, būtų panaudotos nekilnojamojo turto administravimo ir remonto išlaidoms, transporto išlaikymo išlaidoms padengti, aplinkos oro monitoringo vykdymo užtikrinimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mrtck

Agenturai aplamai reik sumazint nes ten ner dirbanciu! Ir spokas ten tik palest atskrneda. AAAgentura atlyginimus kysiais susirenka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS