Siūloma laikinai atsisakyti Darbo kodekso nuostatos dėl algų mokėjimo į sąskaitą | KaunoDiena.lt

SIŪLOMA LAIKINAI ATSISAKYTI DARBO KODEKSO NUOSTATOS DĖL ALGŲ MOKĖJIMO Į SĄSKAITĄ

Lietuvoje įvedus nepaprastąją padėtį siūloma laikinai atsisakyti Darbo kodekso nuostatos, reikalaujančios darbo užmokestį ir kitas su darbo santykiais susijusias išmokas mokėti pavedimu į darbuotojo mokėjimo sąskaitą.

Seimo Lietuvos regionų frakcijos narys Remigijus Žemaitaitis įregistravo tai numatančią Darbo kodekso pataisą, siūlančią šios nuostatos įsigaliojimą nukelti iki 2024 m. sausio 1 d.

Parlamentarą parengti tokį projektą paskatino nepaprastosios padėties paskelbimas Lietuvoje, kvietimas piliečiams būti pasirengusiems išsilaikyti savarankiškai 72 val. be drabužių, vaistų, maisto ir vandens, raginimai turėti grynųjų pinigų.

Pasak R. Žemaitaičio, Darbo kodekso pakeitimo projektu siekiama, kad esant karo stoviui Europoje, paskelbtai nepaprastajai padėčiai Lietuvoje ir pasaulyje, dėl galimų kibernetinių atakų bankams ir atsiskaitymų kortelėmis sutrikimų, piliečiai galėtų laisvai disponuoti grynaisiais pinigais.

Dėl galimų kibernetinių atakų bankams, gali sutrikti atsiskaitymai kortelėmis, todėl piliečiai turi turėti grynųjų pinigų.

„Pradėjus masiškai grynintis pinigus, sutriko jų išdavimas, prie pinigų išsigryninimo vietų nusidriekė didelės eilės, daugelyje bankomatų nėra grynųjų, įvesti išsigryninimo limitai. Dėl galimų kibernetinių atakų bankams, gali sutrikti atsiskaitymai kortelėmis, todėl piliečiai turi turėti grynųjų pinigų“, – dokumento aiškinamajame rašte sako Seimo narys R. Žemaitaitis.

2022 m. sausio 1 d. įsigaliojo Darbo kodekso nuostata, numatanti, kad darbo užmokestis ir kitos su darbo santykiais susijusios išmokos, taip pat dienpinigiai ir komandiruotės išlaidų kompensacijos privalo būti mokamos pavedimu į darbuotojo mokėjimo sąskaitą, išskyrus jūrininkus, kuriems taikoma Lietuvos Respublikos prekybinės laivybos įstatymo nustatyta darbo užmokesčio mokėjimo tvarka.

Kaip ELTA jau skelbė, Lietuvos bankas, reaguodamas į žiniasklaidos ir visuomenės užklausas, informavo, kad visos bankinės sistemos veikia sklandžiai, grynųjų pinigų atsargos Lietuvoje pakankamos.

Lietuvos bankas, kredito įstaigos ir pinigų pervežimo įmonės dirba padidintu pajėgumu. Lietuvos bankas, kaip ir pinigų pervežimo bendrovės, dirbs ir savaitgalį ir užtikrins sklandų grynųjų eurų tiekimą į bankomatus.

Lietuvos bankas taip pat pažymi, kad iš bankomatų išimamos sumos neviršija įprastų. Gyventojai raginami likti ramūs ir supratingi, pasikliauti tik patikimais informacijos šaltiniais.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

O

kodėl tik konservinių? Varyt žmones į bankus skverneliniai pradėjo, konserviniai tik pratęsė... Nors šiaip tai už pasekmes nei tie, nei tie neatsakys, nes visos valdžios visada nepakaltinamos.

O kas atsakys už jau sukeltas pasekmes?

Konservatknykų šaika turi būti teisiama!

S.

Ne laikinai o amžinai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS