Skrydis iš Vilniaus į Londono Sitį turėtų būti pratęstas iki spalio | KaunoDiena.lt

SKRYDIS IŠ VILNIAUS Į LONDONO SITĮ TURĖTŲ BŪTI PRATĘSTAS IKI SPALIO

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad verslui patogus skrydis iš Vilniaus į Londono Sičio oro uostą bus pratęstas dar penkiems mėnesiams.

„Džiaugiuosi, kad toliau pratęsiame skrydį Vilnius–Londono sitis, kuris iš tiesų buvo labai reikalinga kryptis, šiuo metu administruojama, operatorius yra „LOT Polish Airlines“, – LRT radijui antradienį sakė ministrė.

Pasak ministrės patarėjos Ingos Simanonytės, šiuo metu Ekonomikos ir inovacijų bei Susisiekimo ministerijos, Lietuvos oro uostai ir LOT derina sutarties pratęsimo nuo gegužės 1 dienos iki rugsėjo 30 dienos projektą, tačiau daugiau detalių ji teigė negalinti pasakyti.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis yra sakęs, kad kryptis į Londono Sičio oro uostą yra vienas prioritetų, tačiau Jungtinei Karalystei pasitraukus iš ES, Lietuva negalės jos toliau finansuoti.  

Lenkijos oro bendrovė „LOT Polish Airlines“ 2019 metų gegužės 1-ąją pradėjo reguliarius skrydžius iš Vilniaus į Sičio oro uostą. Bendrovė skraidina šešis kartus per savaitę „Embraer 190“ orlaiviais.

LOT 2018-aisiais laimėjo Vyriausybės skelbtą konkursą, leidžiantį valstybėms remti ypatingos svarbos skrydžius Europos Sąjungos viduje. Remiant paprastai padengiami oro bendrovių patiriami nuostoliai. 

Finansų ministerijos Biudžeto departamento vadovė Daiva Kamarauskienė pernai lapkritį sakė, kad skrydžiams į Londono Sičio oro uostą Ekonomikos ir inovacijų ministerijos turizmo plėtros programoje 2023 metams numatyta virš 2 mln. eurų. 

M. Skuodis yra sakęs, kad derantis dėl verslui patogių krypčių į pagrindinius Europos verslo centrus jis yra pasiruošęs perskirstyti lėšas iš vienų sričių į kitas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

/mergaite/ is cikagos lusnynu tapo /princese/ ir valdo visus marmaliuotus pridurkus o nuo zolyciu kaifo pasijutu dausose ir leido tecnopauksciams paskraidyt ivyko stalino /svajone/ kad etkuri kiaulininke gali valdyt sali juk tai komunizmas su anglosaksyniu pritarymu /runkeliu/ balamutynimui/kuriu pasekmes dar jaus musu anukai jei pats pasaulis nesprogs nuo sios antihomosapiens nastos ju gobsumo ???===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS