Stabdomas skolų išieškojimas į valstybės biudžetą iš gyventojų darbo užmokesčio | KaunoDiena.lt

STABDOMAS SKOLŲ IŠIEŠKOJIMAS Į VALSTYBĖS BIUDŽETĄ IŠ GYVENTOJŲ DARBO UŽMOKESČIO

  • 1

Vyriausybė pritarė Teisingumo ministerijos siūlymui laikiniai stabdyti išieškojimą į valstybės biudžetą iš skolininkų darbo užmokesčio ir jam prilygintų pajamų – pensijų, stipendijų ir kt.

„Karantino laiku, kai stoja visas valstybės gyvenimas, mažėja gyventojų pajamos, svarbu, kad žmonės turėtų už ką įsigyti maisto produktų, vaistų, būtinų apsaugos nuo viruso priemonių, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. – Jeigu gyventojai galės labiau pasirūpinti savo saugumu, laimėsime visi, nes bus stipresnė užkrato prevencija ir taip padėsime valstybei, dedančiai visas pastangas stabdyti koronavirusą“.

Valstybinei mokesčių inspekcijai prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos pavesta per tris darbo dienas kreiptis į antstolius, kad laikinai atidėtų vykdymo veiksmus. Savo ruožtu, skolų išieškojimas valstybės naudai nebūtų stabdomas, kai reikia sumokėti administracine ir baudžiamąja tvarka paskirtas baudas, kad pažeidimus padarę asmenys neišvengtų atsakomybės suėjus senaties terminams.

Šiuo metu įsiskolinimų valstybei dėl nesumokėtų mokesčių, pavyzdžiui, žemės mokesčio, turi dešimtys tūkstančių fizinių asmenų, o tokių vykdomųjų bylų yra apie 200 000.

Išieškojimo procesas būtų atnaujintas atšaukus karantiną.

Antstoliai jau stabdo iškeldinimo veiksmus, jeigu nėra galimybių laikytis karantino režimo sąlygų ir užtikinti dalyvaujančių asmenų saugumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

valstybiniai ,,,,teisingumo,,,,reketuotojai skelbia

laikina amnestija......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS