Statistika: balandį brango maisto produktai | KaunoDiena.lt

STATISTIKA: BALANDĮ BRANGO MAISTO PRODUKTAI

  • 0

Balandį, palyginti su kovu, vartojimo prekių ir paslaugų kainos padidėjo 0,1 proc.. Statistikos departamento duomenimis, vartojimo prekių kainos per mėnesį sumažėjo 0,1 proc., o paslaugų – padidėjo 0,4 proc.

Palyginti su kovu, balandį maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos padidėjo 1,3 proc. Labiausiai kito kai kurių šviežių vaisių ir daržovių kainos: daugiausia padidėjo kininių kopūstų, česnakų, žiedinių kopūstų, citrinų, gūžinių salotų kainos, bet sumažėjo avokadų, vynuogių, ilgavaisių agurkų, bananų, apelsinų kainos.

Tuo metu dėl naujų pavasario ir vasaros sezono kolekcijų drabužių ir avalynės kainos padidėjo 2,8 proc. Drabužiai pabrango 3,3 proc., avalynė – 2,1 proc.

Transporto prekių ir paslaugų kainos, kaip teigiama Statistikos departamento pranešime, sumažėjo 2,5 proc. Pokytį nulėmė degalų ir tepalų (7,7 proc.) kainų sumažėjimas.

Būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų kainų pokytį (kainos sumažėjo 1,8 proc.) nulėmė šilumos energijos (9,3 proc.), suskystintų dujų maistui gaminti (6,1 proc.) kainų sumažėjimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS