Studento gerovė telpa į minimalią algą | KaunoDiena.lt

STUDENTO GEROVĖ TELPA Į MINIMALIĄ ALGĄ

  • 7

Užteks pinigų iki savaitės pabaigos ar neužteks? Tokį galvosūkį tenka spręsti dažnam naujus mokslo metus pradėjusiam studentui. Delfi.lt kalbintų studentų teigimu, sostinėje galima išgyventi už 600-800 Lt per mėnesį.

Delfi.lt kalbinta Agnė pastebėjo, kad tie, kurie į Vilnių atvyksta iš kitų miestų ir kurie negauna paramos iš tėvelių, dirba. Nuo to esą nukenčia mokslai, bet studentams suktis kažkaip reikia.

Nenorėjęs bendrabutyje gyventi šiaulietis Karolis tikisi, kad buto nuoma jam atsieis 200-300 Lt. brangiau nei gyvenantiems bendrabutyje, kur esą normaliomis pramitimo sąlygomis pakaktų ir 600 Lt. per mėnesį.

Pasak Lietuvos studentų sąjungos (LSS) prezidento Pauliaus Baltoko, lėšų poreikis priklauso nuo miesto, bendrabučio, viešojo transporto kainų bei studento įgeidžių. Esą jei bendrabutis Vilniuje ar Kaune vidutiniškai kainuoja apie 250 Lt mėnesiui, viešasis transportas kainuoja apie 20 Lt, dar 30 Lt mokymo reikmėms ir maistą bei pasibuvimą studentiškame bare, už 750-850 Lt studentas turėtų išgyventi pakankamai laisvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

:)

Pas mus įstaigoje už 830 LT į rankas dirbo mažiausiai 30 žmonių:)Beje didžioji dalis jau išsilakstė.dabar vėl ieškome ,gal yra norinčių padirbėti be išeiginių?

babulka

na ir apsikuite

matau kartais

Gal 1 procentas studentu gyvena sunkiau,kiti tikra to zodzio prasme kiekviena savaitgali kelia festivalius,perka irgi tokias prekes,kokiu dauguma dirbantys tikrai nedrista pirkti,maitinasi baruose ir tikrai ne pigiausiuose,jiems taupymas visiskai neaktualus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS