Subjurę orai lietuvius skatina keisti atostogų planus | KaunoDiena.lt

SUBJURĘ ORAI LIETUVIUS SKATINA KEISTI ATOSTOGŲ PLANUS

  • 0

Nuo ankstyvo pavasario Lietuvos gyventojus lepino vasariški orai, tad dalis žmonių atidėliojo sprendimą dėl atostogų kelionių, tikėdamiesi jas leisti netoli namų. Vis dėlto birželio mėnesio orų permainos paskatino gyventojus nerizikuoti.

Per dvi savaites nuo orų pasikeitimo „Kidy Tour“ poilsinių kelionių į Turkiją pardavimas išaugo trečdaliu – tokios tendencijos buvo ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse.

„Subjurus orams, visose Baltijos šalyse kelionių į Turkiją pardavimas padidėjo net 31 proc. Užteko vos kelių lietingų dienų, nukritusios oro temperatūros, ir tie lietuviai, kurie dar nebuvo suplanavę atostogų, suskubo tai daryti, – sako bendrovės pardavimų vadovė K. Prieskienytė. – Žinoma, dažniau žmonės, norėdami būti užtikrinti dėl atostogų, taip nerizikuoja ir keliones planuoja iš anksto. Ypač tai būdinga šeimoms, turinčioms vaikų, kurioms itin svarbu susiderinti poilsį su savo atžalų vasaros atostogomis.“

Kadangi dalis lietuvių tikėjosi gražios vasaros ir neužsisakė kelionių iš anksto, dabar intensyviai dairėsi paskutinės minutės pasiūlymų. Padidėjęs pardavimų skaičius rodo, daugelis nenori atostogauti pliaupiant lietui ir renkasi atostogų kryptis užsienyje. Tai, kad dėl geresnių orų lietuviai pasiryžę skristi atostogauti į kitas šalis, patvirtina ir šiemet atlikta bendrovės keliautojų apklausa. Remiantis ja, net 32 proc. žmonių į užsienio kurortus skrenda būtent dėl pastovesnio klimato.

Nors šilti orai – vienas iš pagrindinių gerų atostogų elementų, keliautojus į Turkiją vilioja ir patrauklūs bei įsimintini vaizdai, kokybiški viešbučiai, paslaugos, pramogos ir skanus maistas. Pasak K. Prieskienytės, keliautojai, ypač išvykdami su vaikais, renkasi atostogas ne tik pagal kainą, bet patogumą ir kokybę.

„Planuojant atostogas, kaina nebėra lemiamas faktorius. Poilsiautojams itin svarbu, kad viešbutis būtų šalia jūros, kurioje galima išsimaudyti tik panorėjus, platus paslaugų asortimentas, o, pasirinkus paketą, kuriame viskas įskaičiuota, piniginę būtų galima palikti namuose“, – kalba K. Prieskienytė.

Dauguma keliautojų atostogas planuoja iš anksto, atostogų sezonas Turkijoje trunka beveik aštuonis mėnesius. Todėl tie, kurie nesusidėliojo atostogų plano, dar gali pasinaudoti paskutinės minutės kelionėmis į Turkiją ir netrukus mėgautis šiltais orais, jūra, maistu ar įsimintinomis ekskursijomis. Pasak K. Prieskienytės, nusprendę, kokio tipo atostogų norite – aktyvių ar pasyvių, laiką leidžiant viešbutyje, – atrasite tinkamiausią atostogų variantą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS