Susisiekimo ministras: žvyrkelių asfaltavimas gali vėluoti dėl griežtesnės kontrolės | KaunoDiena.lt

SUSISIEKIMO MINISTRAS: ŽVYRKELIŲ ASFALTAVIMAS GALI VĖLUOTI DĖL GRIEŽTESNĖS KONTROLĖS

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad žvyrkelių asfaltavimas gali vėluoti dėl sugriežtintų konkursų sąlygų ir didesnės kontrolės. Tiesa, ministras mano, kad jos ir toliau bus griežtos.

„Ne visos lėšos yra panaudos, bet būčiau linkęs (manyti. – ELTA), kad įsisavinimas nėra savaiminis tikslas, o svarbu atlikti kokybiškai darbus. (...) Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD) sugriežtinus kontrolę, atsirado nepasitenkinimas iš tų rangovų, kurie turėjo darbus atlikti kokybiškai. Sugriežtinimas bus ir toliau, nes kokybė pirminis dalykas“, – susitikime su Seimo liberalų frakcija ketvirtadienį sakė J. Narkevičius.

Pasak jo, gali būti, kad rangovai dėl griežtesnių sąlygų atsisako dalyvauti konkursuose arba pateikia aukštesnę kainą, dėl to neįvyksta konkursai.

„(...) Po tų sugriežtintų sąlygų rangovai arba atsisako dalyvauti, arba teikia aukštesnę nei pirminėse konkurso sąlygose numatytą kainą. Vadinasi, konkursas neįvyko ir t.t. Čia gali būti (žvyrkelių asfaltavimo vėlavimo. – ELTA) priežastys“, – kalbėjo susisiekimo ministras.

Anksčiau LAKD vadovas Vitalijus Andrejevas sakė, kad šiemet planuojama išasfaltuoti 445 km žvyrkelių. Pagal 2017-2020 metų kelių asfaltavimo programą, iš viso per šiuos trejus metus planuojama, kad asfaltas bus nulietas 1654 km ruože. Tuo metu iki šiol išasfaltuota 713 km žvyrkelių.

Šiuo metu šalyje yra apie 7 tūkst. km neišasfaltuotų kelių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS