Tarp laimikių aukcionuose pernai buvo ir orlaivis, ir verpimo cechas | KaunoDiena.lt

TARP LAIMIKIŲ AUKCIONUOSE PERNAI BUVO IR ORLAIVIS, IR VERPIMO CECHAS

  • 1

Antstolių ir bankroto administratorių varžytynėse, savivaldybių bei Turto banko organizuojamuose aukcionuose 2018 metais iš viso parduota turto už 61,7 mln. eurų, praneša Registrų centras.

Naujausiais Registrų centro duomenimis, e. varžytynių portale per 2018 metus buvo paskelbta beveik 9,7 tūkst. varžytynių ir beveik 2,3 tūkst. aukcionų, įvyko kiek daugiau nei 2,2 tūkst. varžytynių ir aukcionų.

Daugiausia turto – iš viso už beveik 29,4 mln. eurų – praėjusiais metais rinkoje realizuota antstolių skelbtose varžytynėse, o didžiausią turto dalį, kaip įprasta, sudarė nekilnojamasis turtas.

Tarp stambiausių šių aukcionų dalyvių laimikių atsidūrė už 880 tūkst. eurų parduotas žemės sklypas ir gyvenamieji namai Vilniaus Lvovo gatvėje, kiek mažesnė 515 tūkst. eurų suma sumokėta už Klaipėdos Artojo gatvėje esančius sandėlius.

Bankroto administratorių varžytynėse pernai realizuota turto už 12,5 mln. eurų. Daugiau kaip trečdalis šios sumos – 4,5 mln. eurų – gauta sostinės Ukmergės gatvėje pardavus administracinį pastatą, garažą ir kitus statinius. Antroje vietoje vėl atsidūrė uostamiestis, kur 730 tūkst. eurų sumokėta už pastatų kompleksą Kooperacijos gatvėje su administraciniu pastatu, verpimo cechu, mechaninėmis dirbtuvėmis, valgykla, sandėliais ir kitais statiniais. Nemažas sandoris sudarytas ir Mažeikiuose, kur gamybinių pastatų kompleksas parduotas už beveik 640 tūkst. eurų.

Praėjusiais metais pastebimai išaugo aukcionus skelbusių savivaldybių ir jų skelbiamų aukcionų skaičius, kuriuose parduoto turto vertė siekė 10,1 mln. eurų. Per 2018 m. turtą aukcionuose bandė parduoti 33 savivaldybės, o užpernai tokių buvo vos 8.

Didžiausi sandoriai fiksuoti Vilniaus ir Kauno savivaldybių organizuotuose aukcionuose. Pavyzdžiui, Kaune, Rotušės aikštėje, už pradinę 272,1 tūkst. eurų kainą siūlytos administracinės patalpos ir dalis palėpės buvo nupirktos už 662 tūkst. eurų. Sostinės L. Stuokos-Gucevičiaus gatvėje esančios administracinės patalpos su kavine įsigytos už 505 tūkst. eurų.

Be to, pernai aukcione už beveik 2,2 mln. eurų sumą buvo parduotas Vilniaus savivaldybei priklausęs administracinis pastatas ir kiti statiniai, esantys Vinco Kudirkos gatvėje.

Turto bankas praėjusiais metais aukcionuose turto pardavė už 6,3 mln. eurų. Bene įdomiausias sandoris įvyko už beveik 74 tūkst. eurų pardavus prieš beveik keturis dešimtmečius Ukrainoje gamintą transportinį lėktuvą AN-26B.

Varžytynių ir aukcionų internete paslauga pradėta teikti 2013 metais. Nuo elektroninės paslaugos sukūrimo įvyko daugiau kaip 11 tūkst. varžytynių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už daugiau kaip 326,4 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

O gal ir uošvienę parduot galima būtų?.. (o krabą? - kol jį kas ima; juk kažkaip reikia Kauno nuostolius padengt)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS