Tauragėje klimato kaitos kampanija kvies imtis asmeninių iniciatyvų saugant planetą | KaunoDiena.lt

TAURAGĖJE KLIMATO KAITOS KAMPANIJA KVIES IMTIS ASMENINIŲ INICIATYVŲ SAUGANT PLANETĄ

  • 3

Tauragės Pilies aikštėje pirmadienį bus pristatyta klimato kaitos kampanija „Neturime planetos B“, kurią organizuoja Aplinkos projektų valdymo agentūra.

Tauragė, kaip ir Vilnius, siekia tapti neutralus klimatui.

Šios Aplinkos projektų valdymo agentūros rengiamos kampanijos tikslas – išsklaidyti su klimato kaita susijusius mitus, parodyti, kaip klimatą veikia mūsų pačių elgesys, paskatinti jį keisti. Siekiama pabrėžti, kad klimato kaita vyksta jau dabar, tad metas imtis asmeninės inciatyvos ir pradėti saugoti planetą, nes kitos Žemės neturime.

Kaip skelbia organizatoriai, renginio metu Pilies aikštėje įsikurs Juodasis Žemės kambarys. Užėjus į jį, pasitiks tamsa, klimato kaitos vaizdai ir garsai, kurie padės suprasti, kad klimato kaita nėra koks nors tolimas, nuo mūsų nepriklausantis reiškinys, bei kvies apmąstyti savo indėlį į gamtoje vykstančius neigiamus pokyčius.

Į kylančius klausimus apie klimato kaitą atsakys kampanijos ambasadorius – tinklalaidės „Išpakuota“ autorius ir tvarios gyvensenos ekspertas Andrius Šatas.

Renginyje taip pat dalyvaus Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė, kuri pasidalins Tauragės patirtimi siekiant tapti klimatui neutraliu miestu ir kodėl tai – svarbus strateginis tikslas.

Savo mintis apie žmonijai reikalingus pokyčius, siekiant išsaugoti planetą Žemę, renginio dalyviai galės išreikšti prisidėdami prie bendro paveikslo „Turiu tik vieną planetą“ tapymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

reikia ne

ilouzijo ,o veiksmu žmonijos ,kuri vis dar miega del savo islikimo žemeje .

Bomzas

As jau seniai gamta saugau! WC popieriu pakeiciau lapu arba sniegu.

Anonimas

Lietuvoje jau beveik nebera pramones, bwro tarsoscmasta niekiniai.?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS