Teikiamos naujos pataisos: sieks kurti pažangius energetikos sprendimus Lietuvoje | KaunoDiena.lt

TEIKIAMOS NAUJOS PATAISOS: SIEKS KURTI PAŽANGIUS ENERGETIKOS SPRENDIMUS LIETUVOJE

Energetikos ministerija teikia Vyriausybei svarstyti įstatymo pakeitimus, kuriais bus sukurta bandomoji reguliacinė aplinka energetikos inovacijoms išbandyti.

„Tikimės, kad tai paspartins inovacijų diegimą energetikoje ir paskatins kurti pažangius energetikos sprendimus Lietuvoje“, – pranešime sako energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Kaip teigiama pranešime, Energetikos įstatymo pakeitimais reglamentuoti svarbiausi tokios bandomosios energetikos inovacijų aplinkos veikimo principai, kriterijai norintiems ja pasinaudoti subjektams, taip pat jų teisės ir pareigos.

Nauja teisinė aplinka, pasak ministerijos, sudarys galimybes energetikos inovacijų kūrėjams realioje aplinkoje išbandyti inovatyvius kuriamus produktus ar verslo sprendimus. Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) atliks priežiūrą ir teiks konsultacinę pagalbą.

Šiuo metu inovacijų kūrėjui, norinčiam išsibandyti bandomąjį inovatyvų energetikos srities produktą ar paslaugą, reikėdavo gauti leidimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha ha ha .... sekmokai , chujokai ,masiolai ,kabyliai,

gribosenkos,sunaikine lietuvos visa energetine sistema, sukure savo anukeliu pavidale naujus ,,ganytojus,,,kurie kurs ,,,nauja teisine aplinka suteiks energetikos inovaciju kurejams isbandyt savo inovatyvius produktus [ ir dar pakonsultuos] TFIU ...ANT JUSU VISU IR DAR SYKY TFIU...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS