Teismas: NMA vadovui A. Muzikevičiui tarnybinė nuobauda skirta nepagrįstai | KaunoDiena.lt

TEISMAS: NMA VADOVUI A. MUZIKEVIČIUI TARNYBINĖ NUOBAUDA SKIRTA NEPAGRĮSTAI

Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovui Aleksandrui Muzikevičiui Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) nepagrįstai skyrė tarnybinę nuobaudą – pastabą – už įstaigos vėlavimą vertinant paramos gavėjos paraišką.

Vilniaus apygardos administracinis teismas praėjusį ketvirtadienį iš dalies patenkino A. Muzikevičiaus skundą ir panaikino žemės ūkio ministro pernai rugpjūtį pasirašytą įsakymą dėl jo tarnybinio nusižengimo.

„Atsakovės (Žemės ūkio ministerijos – BNS) išvada apie netinkamą darbo organizavimą remiasi tik prielaida, kylančia iš to, kad administruojant vieną iš NMA administruojamų projektų buvo nesilaikyta pažeidimo tyrimo termino. Taigi, šis pažeidimas pareiškėjui inkriminuotas nepagrįstai“, – rašoma teismo nutartyje.

Pernai gegužę ŽŪM gavo skundą iš vienos paramos gavėjos dėl NMA veiksmų vilkinimo ilgiau kaip devynis mėnesius atliekant patikrinimą. Teigta, kad projektas patiria daugiau nuostolių dėl NMA delsimo ir galimai dėl nekompetencijos administruojant projektą nei būtų vykdomas pritraukiant papildomas lėšas iš kitų šaltinių.

Šis pažeidimas pareiškėjui inkriminuotas nepagrįstai.

 

Tuo metu NMA teigė, jog vertinant paramos gavėjos prašymą buvo pradėtas įtariamo pažeidimo tyrimas. Jis tęsėsi beveik aštuonis mėnesius, nors maksimalus tyrimo terminas yra keturi mėnesiai. Galiausiai pažeidimas nebuvo nustatytas.

ŽŪM konstatavo, kad A. Muzikevičius pažeidė teisės aktus, tinkamai neorganizavo ir nekontroliavo NMA veiklos ir dėl to tyrimas vėlavo. A. Muzikevičiui buvo skirta švelniausia tarnybinė nuobauda – pastaba, tačiau pastarasis nesutiko ir teigė, kad visais atvejais, jeigu ir buvo pažeidimai, jie turėtų būti laikomi mažareikšmiais.

A. Muzikevičius prašė teismo priteisti patirtą neturtinę žalą, kurią jis vertino 5 tūkst. eurų, tačiau teismas jo netenkino.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS