Turgavietės mokesčio kompensacijai – papildomi 300 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

TURGAVIETĖS MOKESČIO KOMPENSACIJAI – PAPILDOMI 300 TŪKST. EURŲ

  • 1

Vyriausybė nuo 2 mln. iki 2,3 mln. eurų padidino turgavietės mokesčio kompensacijų sumą ir išplėtė į ją galinčių pretenduoti prekiautojų skaičių, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Prekeiviai, anksčiau nesikreipę dėl šios paramos, nuo gegužės 10 dienos galės teikti paraiškas gauti vienkartinę 300 eurų kompensaciją.

„Koncepcija tikslinama atsižvelgus tai, jog jau yra paskirstyta beveik visa priemonei skirta 2 mln. eurų suma. Siūloma padidinti jai skiriamų lėšų sumą iki 2,3 mln. eurų“, – Vyriausybėje kalbėjo ministrė Aušrinė Armonaitė.

Vienas prekiautojas gali gauti vieną išmoką nepriklausomai nuo turimų prekyviečių skaičiaus.

Kompensaciją taip pat galės gauti ir amatininkai  – siuvėjai, pynėjai, juvelyrai ir kiti, kurie turguje gali prekiauti be prekybos liudijimo, – jiems tokią teisę užtikrina verslo liudijimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Va paaiškinkit

man paprastą tiesą kodėl reikia turgavietės mokesčio? Ypač prekyboje lauko salygom. (galima imti simboliškai iki euro ir tikrai užtektų) Na pastatė stogą, turėjo administracija išlaidų, bet toliau kokios sanaudos? Senais laikais atvažiavo žmonės į turgaus vietą, paprekiavo iš vežimų ir išsiskirstė. Išlaidos - šlavėjui ir tas pačias valsčiaus valdžia apmoika..Dabar tą patį galima daryti iš automobilių. Ir kaimiečiui gerai būtų ir miestiečiui liuks. Beet neee, reikia nuolat mokestį kelti, reikia lupti nuo prekybininko net nelaukiant ar jis parduos ką ar ne..Tai kur mūsų tikroji savivalda,besistengianti gyventojų labui? Kur reikalingų miestui-kaimui dalykų skatinimas? Tik plėšti ir žinot judai. Tfu bl

SUSIJUSIOS NAUJIENOS