Tyrimas: Lietuva turistams dažniau yra pagrindinė kelionės kryptis | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: LIETUVA TURISTAMS DAŽNIAU YRA PAGRINDINĖ KELIONĖS KRYPTIS

Į Lietuvą atvykstantys turistai šalį vertina kaip pagrindinę kelionės kryptį, o ne tarpinę stotelę, tai rodo nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ ir rinkos tyrimų bendrovių „Eurotela“ atliktas tyrimas.

Kaip rodo tyrimo rezultatai, 73 proc. apklaustųjų kelionės metu neaplankė jokių kitų šalių. Kitas šalis tuo pačiu metu aplankiusieji dažniausiai teigė, kad tai buvo Latvija (50 proc.) ir Estija (33 proc.).

Tyrimo rengėjų teigimu, 4 iš 5 apklaustųjų tikina į Lietuvą norėsiantys sugrįžti. 94 proc. teigė, kad jų bendras įspūdis apie kelionę yra geras, 90 proc. respondentų aplankyti Lietuvą rekomenduotų savo draugams ar šeimos nariams, o 87 proc. kelionę įvardijo kaip pateisinusią turėtus lūkesčius.

Pasak bendrovės „Eurotela“ partnerio Edmundo Bražėno, tyrimo metu buvo labiau koncentruojamasi į turtingesnius turistus.

„80 proc. visų respondentų atvyko lėktuvu, 61 proc. apsistojo viešbučiuose. Tyrimas buvo orientuotas į tuos vertingesnius, daugiau pinigų išleidžiančius turistus“, – pristatydamas tyrimą sakė E. Bražėnas.

Jo teigimu, tyrimo respondentams renkantis Lietuvą kaip kelionės kryptį buvo svarbi tiesioginio skrydžio galimybė, naujų krypčių išbandymas, tačiau svarbus buvo ir saugumo aspektas. Tuo metu kainos aspektas nebuvo svarbiausias.

„Šis aspektas buvo svarbus apskritai visiems keliautojams, bet Japonijos ir Kinijos keliautojams jis buvo svarbesnis“, – tikino E. Bražėnas.

„Tyrimo rezultatai parodė, kad kelionės kainos svarba jam nėra prioritetas. Kainos (aspektas. – ELTA) svyruoja penktoje, šeštoje, septintoje vietoje. Rinkodara akcentuojant, kad Lietuva yra pigi šalis, nepasiteisins. Geriau kalbėti apie saugumą, lankytinų vietų gausą“, – teigė jis.

Atliekant tyrimą buvo apklausta beveik 3700 turistų iš 16 užsienio rinkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS