Tyrimas: sinchronizavimas su Europos tinklais 2025 metų vasarį bus saugus | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: SINCHRONIZAVIMAS SU EUROPOS TINKLAIS 2025 METŲ VASARĮ BUS SAUGUS

  • 3

Ankstesnis Baltijos šalių elektros tinklų sujungimas ir veikimas sinchroniškai su kontinentine Europa 2025 metų vasarį yra saugus ir techniškai įmanomas – visais nagrinėtais scenarijais bus užtikrintas sistemos stabilumas, rodo galutiniai studijų rezultatai.

Lenkijos energetikos instituto Gdansko skyrius kartu su Baltijos šalių ir Lenkijos elektros perdavimo operatorėmis „Litgrid“, AST, „Elering“ ir PSE baigė studijas, skirtas įvertinti technines tokio projekto galimybes, pranešė „Litgrid“.

Bendrovės vadovas Rokas Masiulis sako, kad tyrimai visiškai baigti, atlikus papildomus skaičiavimus 2025 metams.

„Kartu su Estijos, Latvijos, Lenkijos elektros perdavimo operatorėmis išanalizavome elektros sistemos stabilumo studijos rezultatus. Pagrindinė žinia nesikeičia – sinchronizacija su kontinentinės Europos tinklais 2025-ųjų vasarį yra saugi“, – pranešime sakė R. Masiulis.

„Litgrid“, AST ir „Elering“ rugpjūtį pasirašė susitarimą dėl ankstesnės sinchronizavimo datos – atsijungimas nuo Rusijos valdomos sistemos ir prisijungimas prie Europos tinklų įvyks 2025 metų vasarį. Iki tol Baltijos šalių operatorės turi baigti likusius svarbius projektus.

Anksčiau buvo numatyta su Europa susijungti 2025 metų pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tai reiskia,

kad vogti nieks netrukdys.

nekoncervatorius

iteisintu vagiu seliones kuriu sustabdyt nieks nenori

?

o kur tyrimas kiek kainuos kwh po situ kreivu sinchrostebuklu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS