Ukrainietiškas prekes lietuviai šluote šluoja: lentynos jau dabar lieka tuščios | KaunoDiena.lt

UKRAINIETIŠKAS PREKES LIETUVIAI ŠLUOTE ŠLUOJA: LENTYNOS JAU DABAR LIEKA TUŠČIOS

  • 0

Lietuvos valdžia gyventojus ragina prie pagalbos Ukrainai prisidėti ne tik piniginėmis aukomis ar daiktais, bet ir kitais būdais. Pavyzdžiui, perkant ukrainietiškas prekes. Ukrainietiškų prekių Lietuvoje ne per daugiausiai, stringa jų tiekimas, o kai kuriuose prekybos centruose lietuviai jas šluote šluoja, dėl to lentynos jau dabar lieka tuščios, praneša LNK.

Lietuvos verslas ir gyventojai sparčiai suskubo padėti savo laisvę ginančiai Ukrainai. Tačiau, ar žinojote, kad tai galite padaryti ne tik daiktais ar pinigine parama, bet ir perkant ukrainietiškas prekes, kurių lentynose – vis mažiau. 

Prekybos tinklai Lietuvoje ukrainietiškų prekių turi. Tačiau jų nėra daug. Tai ilgo galiojimo prekės.

Vien „Maximos“ tinkle yra per pusę tūkstančio ukrainietiškos kilmės produkcijos. 

„Tai kečupas, pomidorų pasta, taip pat aliejus. Mažesnė dalis yra makaronų, kanceliarinių prekių, majonezų“, – sako Rima Aukštuolytė, „Maximos“ atstovė.

„Rimi“ parduotuvių tinkle išaugo vandens, kruopų, konservų paklausa. Tokia pat situacija ir „Iki“ parduotuvėje. 

Tačiau prekybininkai mano, kad veikia ne valdžios raginimai solidarizuotis perkant prekes, o pirkėjų nerimas, nes produktai tokie, kurie rekomenduojami esant ekstremaliai situacijai.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše: 

 

 

„Užpilami makaronai, konservuotos žuvies produktai – pagrindinės prekės“, teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė.

Nelikus rusiškų ir baltarusiškų prekių internetinėje erdvėje išaugo ne tik ukrainietiškų maisto produktų, bet ir guašo, kanceliarinių, higienos priemonių pardavimai. 15 kartų labiau perkamos Ukrainos vėliavos. 

Ukrainietiškų prekių pardavimai maži – prekybos tinkluose nesiekia pusės procento. Tad prekybos tinklai žada juos skatinti. 

Tačiau prekių tiekimas stringa, nes vilkikai nei į karo alinamą šalį, nei iš jos nejuda. Dėl šios priežasties kai kurių prekių atsargos jau pasibaigė. Vis dar daug neaiškumų ir reikia ieškoti būdų, kokie tiekėjai galėtų pakeisti esamus, kad lentynos nebūtų tuščios.

O vežėjai lieka apimti nevilties. „Linava“ tikina, kad išeičių ieško, bet jų nėra daug. 

Teisingumo ministerija informuoja, kad Ukrainoje pagamintas ar registruotas prekes galima atpažinti pagal ant prekės pakuotės ar etiketės nurodytą kilmės šalį bei prekės brūkšninį kodą. Pirmieji trys brūkšninio kodo skaičiai nurodo konkrečią šalį, o Ukrainos kodas yra skaitmenys 482.

Gairės: LNK turinys, ukrainietiškos prekės, lietuviai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS