Už atsiskaitymo grynaisiais pažeidimus grės baudos | KaunoDiena.lt

UŽ ATSISKAITYMO GRYNAISIAIS PAŽEIDIMUS GRĖS BAUDOS

Antradienį Seimas priėmė Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kuriomis nustatė administracinę atsakomybę už atsiskaitymų ir bet kokių kitų mokėjimų pagal sandorius grynaisiais pinigais tvarkos pažeidimą.

Parlamentarai diferencijavo  administracinę atsakomybę, priklausomai nuo to, kokia grynųjų pinigų suma, pažeidžiant atsiskaitymų tvarką, buvo atsiskaityta.

Pagal priimtą dokumentą, „atsiskaitymų ir bet kokių kitų mokėjimų pagal sandorius grynaisiais pinigais tvarkos pažeidimas, kai, pažeidžiant nustatytą tvarką, atsiskaitymams ir bet kokiems kitiems mokėjimams panaudota grynųjų pinigų suma leidžiamą atsiskaityti grynaisiais pinigais sumą viršija iki 50 bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą mokantiems ir mokėjimus priimantiems asmenims nuo 100 iki 500 eurų ir mokančių, ir mokėjimus priimančių juridinių asmenų arba jų padalinių vadovams – nuo 200 iki tūkstančio eurų“.

Toks administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtrauks  baudą mokantiems ir mokėjimus priimantiems asmenims nuo 200 iki 1000 eurų ir mokančių, ir mokėjimus priimančių juridinių asmenų arba jų padalinių vadovams – nuo tūkstančio iki 2 tūkst. eurų.

Jei panaudota grynųjų pinigų suma leidžiamą atsiskaityti grynaisiais pinigais sumą viršija nuo 50 iki 500 bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, tai užtrauks baudą mokantiems ir mokėjimus priimantiems asmenims nuo 200 iki tūkstančio eurų ir mokančių, ir mokėjimus priimančių juridinių asmenų arba jų padalinių vadovams – nuo tūkstančio iki 2 tūkst. eurų.

Toks administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtrauks baudą mokantiems ir mokėjimus priimantiems asmenims nuo tūkstančio iki 2 tūkst. eurų ir mokančių, ir mokėjimus priimančių juridinių asmenų arba jų padalinių vadovams – nuo 2 tūkst. iki 3 tūkst. eurų.

Dar didesnė bauda lauks, jei pažeidžiant nustatytą tvarką, atsiskaitymams ir bet kokiems kitiems mokėjimams panaudota grynųjų pinigų suma leidžiamą atsiskaityti grynaisiais pinigais sumą viršija 500 ir daugiau bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių.

Pagal priimtą dokumentą, tai užtrauks baudą mokantiems ir mokėjimus priimantiems asmenims nuo tūkstančio iki 2 tūkst. eurų ir mokančių, ir mokėjimus priimančių juridinių asmenų arba jų padalinių vadovams – nuo 2 tūkst. iki 3 tūkst. eurų.

Toks administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtrauks baudą mokantiems ir mokėjimus priimantiems asmenims nuo 2 tūkst. iki 3 tūkst. eurų, o mokančių ir mokėjimus priimančių juridinių asmenų arba jų padalinių vadovams – nuo 3 tūkst. iki 4 tūkst. eurų.

Naujos kodekso nuostatos įsigalios šių metų lapkričio 1 d. Antradienį už jas balsavo 96 Seimo nariai, prieš buvo  du,  susilaikė dvylika parlamentarų.

ELTA primena, kad birželio 23 d. Seimas priėmė Atsiskaitymų grynaisiais pinigais ribojimo įstatymą, pagal kurį nuo lapkričio 1 d. tiek įmonėms, tiek gyventojams bus uždrausta atsiskaityti grynųjų pinigų sumomis, viršijančiomis 5 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Tik

Tik psichiskai nesveikas gali atsisakyti grynuju pinigu kur zmogaus teises ir laisves mokikites is austrijos jie i konstitucija itrauke grynuju pinigu naudojima o musu globalistu tarnai tyciojasi is zmogaus teisiu

Tai

Tai konservu kerstas zmonem patys vagia o kitiems neduoda

Lauris

Jūs negasdinkite žmonių su savo baudomis .ar stribai neišgyvena su išplautas pinigais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS