Užimtumo tarnyba: darbo ieškantiems ukrainiečiams padeda specialūs renginiai | KaunoDiena.lt

UŽIMTUMO TARNYBA: DARBO IEŠKANTIEMS UKRAINIEČIAMS PADEDA SPECIALŪS RENGINIAI

  • 0

Padėti Ukrainos žmonėms susirasti labiausiai tinkamą darbą per trumpiausią įmanomą laiką – tokį uždavinį išsikėlusi Užimtumo tarnyba per kelis mėnesius surengė daugybę kontaktų mugių. Šių susitikimų rezultatai pranoko lūkesčius.

Pasak Užimtumo tarnybos, pirmajame tokiame renginyje sostinėje kovą savo veiklą ir darbo sąlygas pristatė 7 prekybos įmonės, atvyko 131 darbo ieškantis ukrainietis. Net 128 jų netrukus įsidarbino. „Tai buvo eksperimentas. Nesitikėjome šitokio ukrainiečių susidomėjimo. Dalyvavusiųjų santykis paskatino dar aktyviau skelbti apie planuojamus renginius ir pritraukti daugiau darbdavių“, – pasakojo Vilniaus klientų aptarnavimo departamento direktorė Jurgita Bražinskienė.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė Vilniaus savivaldybės Tarybos salėje organizuotas renginys, į kurį darbdaviai galėjo registruotis iš anksto. 29 įmonės pristatė galimybę dirbti paslaugų sektoriuje, o atvykusių ukrainiečių srautus teko valdyti dirbantiems specialistams. Kontaktų mugės metu apsilankė 538 žmonės iš Ukrainos, iš kurių 216 tą pačią savaitę ir įsidarbino.

Iki šiol Vilniuje organizuotuose atrankos renginiuose dalyvavo 862 ukrainiečiai ir 94 įmonės.

„Darbo mugės, į kurias kvietėme atskirų sektorių darbdavius ir ką tik į Lietuvą atvykusius ukrainiečius, paspartino jų integracijos procesą. 50 proc. siekiantis renginių efektyvumas – įrodymas, kad toks darbdavio ir darbo ieškančiojo kontaktas yra veiksmingiausia integracijos priemonė. Po susitikimų įsidarbino 439 darbo ieškoję žmonės“, – sakė J. Bražinskienė.

Klaipėdos klientų aptarnavimo departamentas pasirinko kiek kitokį renginių formatą. „Pirmąsias kontaktų muges uostamiestyje rengėme su partneriais – Klaipėdos miesto savivaldybe ir VšĮ Klaipėda ID. Partneriai pasirūpino renginio erdvėmis, rūpinosi vaikų užimtumu, kol jų mamos kalbėjosi su įmonių atstovais. Darbdaviai buvo nustebinti tokia motyvacija: ukrainietes sudomino net laivų korpusų dažytojų pozicijos“, – pasakojo Klaipėdos klientų aptarnavimo departamento direktorė Jurgita Petraitienė.

Po pirmosios mugės gamybos sektoriuje įsidarbino 35 Užimtumo tarnyboje registruoti ukrainiečiai. Po antrosios (paslaugų) – 17. Darbdaviai vėliau įdarbino ir daugiau atsitiktinai į renginį užsukusių karo pabėgėlių, kuriems neprireikė Užimtumo tarnybos paslaugų.

Balandžio 14 d. uostamiesčio departamento specialistai pakvietė į renginį ir neįgaliųjų centrą „Klaipėdos lakštutė". Šios įstaigos atstovai pasiūlė galimybę ukrainiečiams baigti slaugytojų padėjėjų mokymus ir įsidarbinti šių darbuotojų ieškančiose įmonėse. Šia iniciatyva susidomėjo 13 šiuo metu jau besimokančių Ukrainos gyventojų.

Tokie rezultatai Užimtumo tarnybos specialistus paskatino planuoti naujus susitikimus su darbo ieškančiais ukrainiečiais ir mūsų šalies darbdaviais. Artimiausia kontaktų mugė vyks šį ketvirtadienį, gegužės 5 d., Vilniuje. Ją Užimtumo tarnyba rengia kartu su „Luminor“ banku.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS