V. Poderys: svarbu, kad „Birštono elektros“ klientus perims kitas tiekėjas | KaunoDiena.lt

V. PODERYS: SVARBU, KAD „BIRŠTONO ELEKTROS“ KLIENTUS PERIMS KITAS TIEKĖJAS

  • 1

Nepriklausomai elektros tiekimo bendrovei „Birštono elektra“ klientams pranešus apie nutraukiamą veiklą, Lietuvos energetikos agentūros vadovas Virgilijus Poderys sako, jog svarbiausia šioje situacijoje, kad jos klientus perims kitas tiekėjas ir jie nepajus nepatogumų.

„Reikia suprasti pačius pagrindus, kad ši reforma buvo liberalizavimo reforma ir atsirado daug nepriklausomų tiekėjų ir ne visi konkurencinę kovą išlaiko. Turbūt svarbiausia, ar išeinančių iš rinkos tiekėjų pareigas perima kita tiekėjas – kiek žinau, Birštono bendrovės pareigas perima kita bendrovė – čia svarbiausia, kad gyventojai nepatirtų nepatogumų“, – LRT radijui pirmadienį sakė V. Poderys.

„Veiklos sugriežtinimas yra tam tikras apsunkimas tiekėjams veikti ir jei neturi pakankamai finansų ir klientų, tai ta veikla tau yra per sunki, bet jeigu tavo klientus perima kita bendrovė, didelės problemos nematau“, – pridūrė jis.  

„Birštono elektra“ klientams siūlė biržinius planus, o visus jos klientus nuo gegužės 1-osios perims „Elektrum Lietuva“.

Įmonė kovo 27 dieną turėjo 980 klientų, iš jų daugiausia – apie 670 – antrojo rinkos liberalizavimo etapo vartotojai. Tai viena mažiausių gyventojams elektrą tiekiančių įmonių.   

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kapsas

Perlas, Birštono elektra kas sekantis, pelningai prasukęs aferą ners į krūmus? Iš vis tai šita afera turėtų susirūpinti Valstybės saugumo depertamentas, nes perduoti streteginės reikšmės objektus į aferistų, spekuliantų rankas tai didesnė grėsmė Lietuvos saugumui nei Putinas su Lukašenka kartu sudėjus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS