Vartotojų pasitikėjimo rodiklis vasarį padidėjo vienu punktu | KaunoDiena.lt

VARTOTOJŲ PASITIKĖJIMO RODIKLIS VASARĮ PADIDĖJO VIENU PUNKTU

  • 0

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis vasarį buvo minus trys ir, palyginti su sausiu, padidėjo vienu punktu. Gyventojai šiek tiek blogiau vertino namų ūkio finansinės padėties perspektyvas, šiek tiek geriau – finansinės padėties pasikeitimus per praėjusius metus, šalies ekonominės padėties perspektyvas bei didesniems pirkiniams ketino išleisti daugiau.

Gyventojų, teigiančių, kad jų namų ūkio finansinė padėtis pagerėjo, dalis padidėjo dviem punktais iki 18 proc., kaip ir praėjusį mėnesį, 37 proc. gyventojų teigė, kad padėtis pablogėjo, skelbia Valstybės duomenų agentūra.

Vasarį 22 proc. gyventojų tikėjosi, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per ateinančius metus gerės (sausį 23 proc.), kaip ir praėjusį mėnesį, 15 proc. gyventojų manė, kad ji blogės.

Vertinant šalies ekonominės padėties perspektyvas 21 proc. gyventojų tikėjosi, kad ji per ateinančius metus gerės (sausį – 22 proc.), manančiųjų, kad padėtis blogės, dalis sumažėjo dviem punktais iki 35 proc.

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis mieste ir kaime vasarį skyrėsi dviem punktais: mieste jis buvo minus keturi, kaime – minus du. Palyginti su praėjusiu mėnesiu, mieste vartotojų pasitikėjimo rodiklis nepasikeitė, o kaime padidėjo trim punktais.

Per metus – vasarį, palyginti su 2022 metų vasariu – vartotojų pasitikėjimo rodiklis padidėjo vienu punktu. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS