Veiklą nutraukia dar vienas nepriklausomas elektros tiekėjas | KaunoDiena.lt

VEIKLĄ NUTRAUKIA DAR VIENAS NEPRIKLAUSOMAS ELEKTROS TIEKĖJAS

  • 34

Smulki nepriklausoma elektros tiekėja „EGTO energija“ nutraukė veiklą, pranešė LRT naujienų portalas.

Anot jo, bendrovė apie nutraukiamą veiklą savo klientus informavo vėlų pirmadienio vakarą, elektros energijos tiekimas perleistas kitam nepriklausomam elektros tiekėjui – „Enefit“.

Vartotojams pranešta, kad kainodara ir sutarties sąlygos jiems nesikeis. Portalas skelbia, kad „EGTO energija“ veikla nutraukta rugsėjo 15-ąją.

Rinkos reguliuotojui šiemet balandį nustačius, kad „EGTO energija“ neturi būtino pakankamo nuosavo kapitalo, bendrovės vadovas Egidijus Rutkauskas tikino, kad pašalinus trūkumus stabdyti veiklos neketinama. Gegužę ir birželį bendrovė pranešė apie didinamą kapitalą išleidžiant naujas akcijas.

Bendrovės akcijas valdo du privatūs asmenys.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) duomenimis, „EGTO energija“ elektrą tiekė 5,6 tūkst. vartotojų. Praėjusiais metais bendrovė gavo 6,8 mln. eurų pajamų – 5,7 karto daugiau nei 2021 metais (1,8 mln. eurų), jos veikos nuostolis siekė 212,9 tūkst. eurų (2021 metais – 231,8 tūkst. eurų nuostolis).

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

vatas

ant kiek reikia but kvailiu,kad nubegt pasirasyt kokia tai sutarti su prixvatininku privaciu? Gi energija valstybe tiekia ,o jie nori prixvatininku.

durniu laivas

Protinga Valstybe gautu pelna uz elektros energija ir ne tik uz ja ,bet žiopla gauna tik pvm ir akciza ,o visa kita i privat saskaitas ,valstybe smunka .

Anonimas

Jokių nusistebėjimų. Įvyko tai, kas anksčiau buvo suplanuota kaip LEO steigimas, tik tuo kartu tai nepavyko. Tiksla buvo ir liko vienas - perimti iš valstybės vieną peliningaiusių sričių. Na, o dėl akių buvo surasta ar įkurta keletas bendrovių, kurios jei dar nenutraukė veiklos tai tuoj nutrauks. ir tada sėdėsime didžiųjų lordų kišenėse.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS