Verslo konfederacija nesupranta, kodėl vieniems galima dirbti, o kitiems – ne | KaunoDiena.lt

VERSLO KONFEDERACIJA NESUPRANTA, KODĖL VIENIEMS GALIMA DIRBTI, O KITIEMS – NE

  • 1

Verslo konfederacija nesupranta, kodėl maisto prekybos centrai, ne visada ribojantys lankytojų skaičių, puikiausiai veikia, o ne maisto prekių parduotuvės su didesniu nei 300 kvadratinių metrų plotu dirbti negali, praneša LNK žinių tarnyba.

Todėl verslo konfederacija kreipėsi su prašymu, kad situacija būtų pakeista.

„Mūsų prašymo pagrindinis argumentas yra tas, kad jei norime kovoti su pandemija, reikia taikyti visiems vienodas sąlygas, Susidaro tam tikra neteisybė, konkurencijos iškraipymas, kai dėl tam tikrų ribojimų vieni gali dirbti, o kiti negali. O juk pandemijai valdyti svarbiausia yra srautų valdymas“, – LNK žinių tarnybai pasakojo verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis.

Paklaustas, kur jis mato didžiausią neteisybę, A.Romanovskis atsakė: „Tikriausiai tai yra žymusis 300 kvadratų kepurės nustatymas, nes prekybininkai, prekiaujantys ne maisto produktais, sutinka prisiimti griežtesnius įsipareigojimus, negu maistu prekiaujantys, kad apsaugotų savo klientus.

Bet šiaip Europoje bendra praktika, kai nustatomas tam tikras protingas kvadratų skaičius vienam klientui ir nėra ribojama ar tai būtų 300, ar 500, ar 100 kvadratų. Labai tikiuosi, kad mūsų argumentai bus išgirsti ir šita priemonė bus atšaukta“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klounai

kodel sveikas ir nesiskiepijas negali eit i centrus,o pasiskiepyjas ir dar su kovidu gali ji nesiot ksip dovanrle sveikiem ,kosel ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS