Veterinarijos tarnyba: žmonių maistui neskirta jautiena vartotojų nepasiekė | KaunoDiena.lt

VETERINARIJOS TARNYBA: ŽMONIŲ MAISTUI NESKIRTA JAUTIENA VARTOTOJŲ NEPASIEKĖ

Teisėsaugos pareigūnų tyrime minima žmonių maistui neskirta šaldytos jautienos siunta - iš viso 55 tonos šaldytos jautienos, buvo sulaikyta ir ant vartotojų stalų nepateko, informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Tyrimo duomenimis, pernai kovą įmonė įsivežė apie 55 tonas galvijienos, dokumentuose įvardintos kaip 3 kategorijos šalutiniai gyvūniniai produktai (ŠGP), netinkami žmonių maistui. Įmonės savininkai apie 14 tonų šios mėsos iš sandėlio Kretingoje pardavė perdirbimo įmonėms Lenkijoje ir Lietuvoje.

Visas realizuotos mėsos kiekis (apie 14 t) buvo sulaikytas ir konfiskuotas teisėsaugos pareigūnų ir įmonių nepasiekė. Taip pat konfiskuotas ir įmonės sandėlyje likęs jautienos kiekis (apie 41 t).

VMVT pabrėžė, kad visa šaldytos jautienos siunta (apie 55 t) buvo sunaikinta specializuotoje gyvūninių produktų utilizavimo įmonėje, prižiūrint teisėsaugos pareigūnams.

Tyrimo metu VMVT bendradarbiavo su teisėsaugos pareigūnais, siekdama užtikrinti, kad maistui netinkama produkcija nepasiektų vartotojų ir būtų išsiaiškintos visos aplinkybės, leidusios įvežti ir bandyti realizuoti žmonių maistui netinkamą produkciją.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

zelemuncikas

Šitiek Lietuvos ubagų geidžiamos karvienos atiteko šųnų restoranam.

NA NA

Ukrainiečiai taip myli Lietuvą , kad siunčia radiacinis grikius , tymus , persenusią skerdieną ,kas netinkama , viską parduoda Lietuvai ,tikriausiai Lietuva tai pat neatsilieka ir siunčia ukrainai pasenusią ginkluotę , nes kai kitaip galima paaiškinti ,ukrainiečių tokią prekybą su Lietuva ,visą šlamštą siunčia į Lietuvą ,,,sėkmės ,ką gali žinoti ,gal ir rudenį grūdų gausime radiacinių ,,,,,,

aha

kaip ir konfiskuoti narkotikai,pasiekia tabora,ir ne tik ji.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS