VMI: 3,2 tūkst. gyventojų jau sumokėjo 1,26 mln. eurų NT mokesčio | KaunoDiena.lt

VMI: 3,2 TŪKST. GYVENTOJŲ JAU SUMOKĖJO 1,26 MLN. EURŲ NT MOKESČIO

  • 1

Nekilnojamojo turto (NT) mokestį šiemet jau sumokėjo 3,2 tūkst. gyventojų, kurie deklaravo 1,26 mln. eurų šio mokesčio, skelbia Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

VMI duomenimis, šiemet apie 35 tūkst. gyventojų turi sumokėti 15,4 mln. eurų  – 23 proc. daugiau nei 2022 metais, kai 34 tūkst. gyventojų deklaravo 12,5 mln. eurų.

„Šie duomenys dar gali keistis, atsižvelgiant į pačių gyventojų pateiktą papildomą informaciją – pavyzdžiui, apie NT, kurį gyventojai nuomoja įmonėms“, – pranešime teigė VMI.

Gyventojai, kurių turimo NT bendra mokestinė vertė viršija 150 tūkst. eurų – NT mokesčio deklaracijas savarankiškai užpildyti bei mokestį sumokėti turi iki gruodžio 15 dienos.

NT mokestį moka gyventojai už gyvenamosios, sodų, garažų, fermų, šiltnamių, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinės, poilsio paskirties statinius (patalpas), žuvininkystės ir inžinerinius statinius, kai jų bendra mokestinė vertė viršija 150 tūkst. eurų (arba 200 tūkst. eurų, jei taikoma lengvata).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Faktas

Nuo 2022 m vasario įleidote visokius anomalijų iš Burlioklandijos. Jiems keidote parazituoti geresniuise NT objektuose. Tų NT objektų savininkai solidžias išmokas iš valstybės ir savivaldybių biudžetų gauna iki šiol. Kaip drįstate? Šitaip apšikšlinote Lietuvą. Būtent dabar visi tie nuomotojai privalo grąžinti į biudžetą tas kompensacijas ir mokėti už turimą NT realias kainas, o ne apifirmjnti kaip amžiną statybą ir rekonstrukciją ir tuo pagrindu išlaikyti zoogyvūnų hibridų veisimą su orgijų palyda be sustojimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS