VMI: 3,6 tūkst. gyventojų dar nedeklaravo apie 1 mln. eurų nekilnojamojo turto mokesčio | KaunoDiena.lt

VMI: 3,6 TŪKST. GYVENTOJŲ DAR NEDEKLARAVO APIE 1 MLN. EURŲ NEKILNOJAMOJO TURTO MOKESČIO

  • 0

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad prabangiu vadinamo nekilnojamojo turto (NT) mokesčio deklaracijas už praėjusius metus pateikė apie 16,5 tūkst. gyventojų, kurie deklaravo apie 5,4 mln. eurų mokesčio.

Gyventojo NT mokesčio deklaraciją pateikti ir deklaruotą mokestį sumokėti reikėjo iki 2020 m. gruodžio 15 d. Pamiršusiems deklaruoti ir sumokėti VMI siuntė priminimus, tačiau deklaracijų vis dar nepateikė apie 3,6 tūkst. gyventojų.

Jie, VMI duomenimis, valstybės biudžetui skolingi apie 1 mln. eurų mokesčio. Šiems gyventojams VMI savo iniciatyva pagal turimus duomenis nustatė mokėtiną NT mokestį. Apie tai jie informuojami per Elektroninio deklaravimo sistemą (EDS).

„Tai, kad VMI pagal turimus duomenis pati nustatė mokėtiną NT mokestį, neatleidžia šių gyventojų nuo pareigos savarankiškai apskaičiuoti mokestį ir pateikti mokesčių administratoriui NT mokesčio deklaraciją. Atkreipiame dėmesį, kad gyventojai taip pat vis dar gali pateikti dokumentus, kurie pagrįstų, jog pareigos deklaruoti jiems nėra. (...)“, – sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

VMI primena, kad neapmokestinamasis NT dydis ir progresinio NT mokesčio apskaičiavimas taikomas bendrai NT objektų – gyvenamosios, sodų, garažų, fermų, šiltnamių, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinės, poilsio paskirties statinių (patalpų), žuvininkystės statinių ir inžinerinių statinių – mokestinei vertei.

Nuo 2020 m. bendras neapmokestinamasis NT dydis yra 150 tūkst. eurų, o asmenims, auginantiems tris ir daugiau vaikų (įvaikių) iki 18 metų, ir asmenims, auginantiems neįgalų vaiką (įvaikį) iki 18 metų, taip pat vyresnį neįgalų vaiką (įvaikį), kuriam nustatytas specialus nuolatinės slaugos poreikis, neapmokestinamasis NT dydis yra 200 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS