VMI: apie 2 tūkst. gyventojų iš 102 tūkst. dar nepateikė turto deklaracijų | KaunoDiena.lt

VMI: APIE 2 TŪKST. GYVENTOJŲ IŠ 102 TŪKST. DAR NEPATEIKĖ TURTO DEKLARACIJŲ

  • 0

Apie 2 tūkst. Lietuvos gyventojų vis dar nepateikė 2022 metų turto deklaracijų, skelbia Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI). 

„Remiantis naujausiais duomenimis, dėl užimamų pareigų už 2022 metus turto deklaracijas turėjo pateikti apie 102 tūkst. gyventojų, iš jų beveik 90 proc. tai padarė laiku. Apie 2 tūkst. gyventojų vis dar nepateikė turto deklaracijų ir turėtų tai padaryti nedelsiant“, – pranešime teigia VMI viršininkės pavaduotojas Martynas Endrijaitis.

VMI atnaujino ir savo svetainėje antradienį paskelbė 47 tūkst. metinių gyventojų (šeimos) turto deklaracijų duomenis už 2022 metus.

Duomenys skirstomi pagal turto grupes – gyvenamųjų namų, žemės sklypų, akcijų vertė, kredito įstaigose turimos piniginės lėšos ir panašiai, juos galima palyginti pagal skirtingus laikotarpius, pasirinkti rodyti ir sutuoktinio turto deklaracijų duomenis.

Turtą Lietuvoje ir užsienyje deklaruoti privalo Seimo paskirti biudžetinių institucijų ir įstaigų vadovai bei pareigūnai, valstybės politikai ir tarnautojai, valstybės ar savivaldybių įstaigų, įskaitant aukštųjų mokyklų, akcinių, uždarųjų akcinių bendrovių padalinių (jei akcininkė ar steigėja yra valstybė ar savivaldybė) vadovai ir jų pavaduotojai, nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių vadovai, taip pat teisėjai, notarai, prokurorai, antstoliai ir kiti įstatyme išvardinti asmenys bei jų šeimos nariai.

Tačiau kai kurių pareigybių – profesinės karo tarnybos karininkų, žvalgybos pareigūnų, prokurorų bei kitų – duomenys neskelbiami.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS