VMI: jau sumokėta 8,6 mln. eurų NT mokesčio | KaunoDiena.lt

VMI: JAU SUMOKĖTA 8,6 MLN. EURŲ NT MOKESČIO

  • 0

Gruodžio 15 dieną baigiantis terminui sumokėti nekilnojamojo turto (NT) mokestį iki šiol tai jau padarė 20 tūkst. NT savininkų, deklaravę apie 8,6 mln. eurų mokesčio.

Preliminariais duomenimis, tai padaryti dar turi apie 15 tūkst. gyventojų, pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„Iš viso šiais metais tai padaryti turi apie 35 tūkst. gyventojų, kurie, VMI duomenimis, turi deklaruoti apie 15 mln. eurų NT mokesčio,“ – pranešime sakė VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis.

Pasak jo, didžiausios jau deklaruotos sumos yra Kauno mieste (33,6 tūkst. eurų), Palangoje (31,6 tūkst. eurų) ir Vilniuje  (28,7 tūkst. eurų).

Pernai laiku NT mokestį sumokėjo 19 tūkst. gyventojų (8,3 mln. eurų) iš 32,5 tūkst., jie turėjo sumokėti 14,8 mln. eurų.

NT mokestį moka gyventojai už gyvenamosios, sodų, garažų, fermų, šiltnamių, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinės, poilsio paskirties statinius (patalpas), žuvininkystės statinius ir inžinerinius statinius, kai jų bendra mokestinė vertė viršija 150 tūkst. eurų sumą (arba 200 tūkst. eurų, jei taikoma lengvata).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS