VMI skelbia kriterijus, kuriuos atitikus skolas galima mokėti dalimis | KaunoDiena.lt

VMI SKELBIA KRITERIJUS, KURIUOS ATITIKUS SKOLAS GALIMA MOKĖTI DALIMIS

  • 1

Mokestinių skolų turintys ir su laikinais finansiniais sunkumais susiduriantys gyventojai bei verslo atstovai, norintys atidėti mokesčių mokėjimo terminą ar jį išdėstyti dalimis, gali susipažinti su viešai skelbiamais jų finansinės būklės kriterijais, skelbia Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Kaip nurodo VMI, gavus prašymą sudaryti Mokestinės skolos sutartį (MPS), mokesčių administratorius analizuoja esamą besikreipiančiojo finansinę būklę ir dėl kokių priežasčių jis negali sumokėti visos skolos.

„Pavyzdžiui, negautos planuotos pajamos dėl trečiųjų šalių įsipareigojimų nevykdymo, taip pat atvejai, kai sumokėjus visą sumą, asmens finansinė būklė taptų kritiška arba jis susidurtų su dideliais sunkumais vykdydamas savo kitus finansinius įsipareigojimus. Tuomet atsižvelgiama į realias asmens ar verslo atstovų finansines galimybes ateityje padengti susidariusią skolą, įvertinamas pasiūlyto mokėjimo termino pagrįstumas“, - sako VMI Nepriemokų administravimo departamento direktorė Irina Gavrilova.

Tuo metu vertinant įmonių finansinę būklę nagrinėjama mokesčių administratoriaus kaupiama informacija: įmonės dydis, vykdomos veiklos, skolų dydis bei jų susidarymo laikotarpis, darbuotojų skaičius, privalomas registruoti turtas, nustatoma, kam teikiama pirmenybė, atsiskaitant pagal savo įsipareigojimus.

VMI nurodo, kad griežtų apribojimų mažiausiai dalimis mokamo mokesčio sumai ar skolos išdėstymo terminui nėra, tačiau primena, jog sudarius sutartį, mokestinei paskolai nuo pirmo mėnesio skaičiuojamos palūkanos, kurių dydis nustatomas kas ketvirtį. Šių metų antrą ketvirtį už kiekvieną naudojimosi mokestine paskola dieną nustatytas 0,01 proc. palūkanų dydis.

Gairės: VMI, skolos, skola
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tomas

Todėl mes ir sėdime uodegoje,kad nesugebame susitvarkyti su žulikais, kurie nemoka mokesčius ir statosi namus užsieniuose.Sveiku protu nesuvokiama,kodėl iki šioliai pas mus tiek individulalių įmonių ,kurios savo darbuotojams tebemoka atlyginimus vokialiuose o ponas darbdavys nemoka mokesčių.Jeigu tokias įmones ir įstaigas baustų didelėmis baudomis, uždarytų jų verslus ,be teisės toliau egzistuoti-vargu ar kas berizikuotų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS